Akár igen, akár nem, elsőkörben tudnod kell, hogy mindkettő teljesen normális, nem kell megijedned! Bár a nők esetében kevés szó esik róla, de igenis előfordulhat, hogy éjszaka, alvás közben orgazmusod van. 

Régóta tudják, hogy létezik

A Dr. Alfred Kinsey vezette, úttörő szexkutató csoport több mint 60 évvel ezelőtt dokumentálta először a nők éjszakai orgazmusának létezését. A kutatást az USA-ban végezték, több mint 5600 nő bevonásával. A megkérdezettek 37 százaléka arról számolt be, hogy tapasztalt már éjszakai orgazmust, a legtöbben évi átlag 3-4 esetet tudtak említeni. Ami érdekesség, hogy az idősebb nők nagyobb valószínűséggel számoltak be éjszakai orgazmusról, mint a fiatalabbak. 

Gyakori jelenség

A későbbi kutatások egyébként hasonló eredményeket tártak fel: egy 1986-os tanulmányban, amit 245 főiskolás lány bevonásával készítettek, a résztvevők 37 százaléka mondta azt, hogy volt már éjszakai orgazmusa. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Kinsey doktor féle 37 százalék szerint az idősebb nőkre jellemző az éjszakai orgazmus, ám a 86-os kutatás azt is bizonyította, hogy a fiatalabb nők körében is jóval gyakoribb a jelenség. 

Liberális felfogás

A tanulmány szerint az éjszakai orgazmus nem kapcsolódik korábbi szexuális lményekhez, és nincs összefüggésben a szexuális aktivitással vagy egyéb tapasztalatokkal. Hasonlóképpen nem volt kapcsolat a szexuális álmok gyakorisága és az éjszakai orgazmus között. Az egyetlen tényező, ami előre jelezte az alvás közbeni orgazmus nagyobb valószínűségét, az a szexuális elégedettség magasabb szintje, valamint a szexhez való liberálisabb hozzáállás. 

Van, aki észre sem veszi

Ezek az eredmények tehát azt mutatják, hogy a nők éjszakai orgazmusa viszonylag gyakori, valamint az is kimondható, hogy a tanulmányokban közölt számok valószínűleg nem teljesen hitelesek, ugyanis sok nő észre sem veszi, hogy álmában ér a csúcsra. 

(via)