Eddig úgy tartotátk, hogy az orgazmusnak csupán négy szakasza van. Egy új felfedezés szerint azonban ennek a duplája, azaz 8!

Az orgazmus 8 szakasza

Marissa Ward, az orgazmusszakértő és orgazmus-edző forradalmi gondolattal állt elő: véleménye szerint az orgazmus 8 szakaszból áll, és maga az élvezet, a csúcspont csak egy ezek közül. Méghozzá a legelső. Na de ez hogy lehet?

a csúcspont

Gondoltad volna, hogy a csúcspont nem az orgazmus vége hanem az eleje? Minden ezzel kezdődik, azzal a bizonyos felszabadító érzéssel, amikor minden gondod elengeded.

FELSZABADULÁS

Ezek a csúcspont utáni pillanatok, amikor a test már nem érzi az örömet, de még mindig képtelen megmozdulni, mozdulatlanság lesz úrrá rajtad.

A visszatérés

Ekkor kezd visszatérni beléd az élet, ilyenkor realizálja az agy, hogy orgazmuson esett át. Aki sírásra hajlamos, abból ekkor törnek fel az érzelmek. A test ilyenkor próbál visszaállni a normál állapotba.

Bekapcsolódás

Ebben a szakaszban a tested újra megtelik élettel. Ekkor jön elő például az éhségérzet, feldobottnak érzed magadat, újra aktívnak, tele energiával. 

Csúcsolás

Amikor újra kicsit múlni kezd az energiád, de ez nem jár szomorúsággal, pusztán az érzés, amivel az orgazmus feltöltött, már nem annyira intenzív. Sokan ilyenkor döntenek az alvás mellett.

Béke

Amikor a tested lenyugodott, a lelked is megpihen. Már nem pörgősen, intenzíven, aktívan van jókedved. Már nem azt érzed, hogy hegyeket tudnál megmozgatni, hanem kicsit szenzitívebb, érzelmesebb állapotba kerülsz.

Csend

Kezded elengedni az orgazmust, már nem vagy a történtek hatása alatt, ám a béke még, amit az előző 7 szakasz okozott ugyanúgy átjár.

Szerinted reális ez a 8-as felosztás? Tényleg ennyi szakasza lenne?

via