Ha az orgazmus fáj, vagy pár órával utána fájdalmat érzel, az egyáltalán nem normális, és ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulnod!

Mit jelent a fájdalmas orgazmus?

A dysorgasmia, azaz a fájdalmas orgazmus általában a hasban jelentkezik. Az állapot előfordulhat az orgazmus alatt vagy közvetlenül utána, de néha akár több órával az orgazmus után is jelentkezhet. Férfiak és nők egyaránt megtapasztalhatják. A kifejezést néha rosszul, egynek azonosítva használják a fájdalmas magömléssel, amikor egy férfi tapasztalja az ejakulációs fájdalmat, ám ez csak a férfi dysorgasmia egyik altípusa, ugyanis magömlés nélkül is érezhetnek orgazmusos fájdalmat a férfiak. 

Az egyik legnehezebb része a fájdalmas orgazmus kezelésének, hogy megvizsgáljuk, honnan ered a fájdalom. Ugyanis ha ezt a pontot megtaláljuk, akkor már egyszerűbb azonosítani, mi is okozza. Nincs ugyanis egyetlen, mindenkinél jelen lévő kiváltó ok. Sőt, néha a legellentétesebb okok szerepelnek a kiváltók között.

Ennek nőgyógyászati vizsgálat keretein belül tudunk utána járni, az orvosnak pedig úgy segíthetünk, ha miközben ő tapogatózik, jelezzük, merre is szokott jelentkezni a fájdalom. Ugyanúgy, akárcsak a fejfájás esetében. Nem mindegy, hogy a szemünk mögött, a tarkónknál, vagy valahol középen összpontosul a fájdalom. Annak eredője gyorsan megválaszolhatja viszont, hogy mi is a konkrét probléma.

A fájdalmas orgazmus lelki háttere

A nőgyógyász szerint, a nőknél jelentkező fájdalmas orgazmust kísérheti kismedencei fájdalom, ez a legtöbb esetben valamilyen trauma utóhatása. Szexuális zaklatást átélt nők körében például meglehetősen gyakori, hogy ilyen fájdalom jelentkezik.

Az orvos szerint egyáltalán nem ritka, hogyha valakinek a lelki gondjai fizikai fájdalom formájában jelennek meg. Ez okozza, hogy sokszor nem is nőgyógyászati, hanem mentális segítséggel gyógyítják a fájdalmas orgazmust. De ugyanúgy előhozhatja a stressz is, ha nyilaló, erős, intenzív fájdalmat tapasztalsz a hüvelyedben.

via