Már 17 éve piacon van az iPhone, ebben a közel két évtizedben az Apple csúcsra járatta a mobilok fejlesztését, az akkumlátor mégis a gyengepontja maradt a készülékeknek. Egészen mostanáig! A cég ugyanis közzétette, hogyan bírja majd tovább az iPhone-od két töltés között.

Az Apple szerint így bírja tovább egy iPhone

A cég szerint két egyszerű módja van annak, hogy a telód akksija sokkal tovább bírja, és a legjobb, hogy ezek a trükkök bármelyik iPhone esetében működnek!

Sötétítsd a képernyőt!

Ha már kicsit is lejjebb veszed a képernyő fényerejét, már az csökkenti a felhasznált elektromos áram mennyiségét, mivel ez veszi igénybe a leginkább a telefon akksiját. 

Ezért van az, hogy a csúcsmodellek akkumlátorai sem bírják jobban, mint a 17 évvel ezelőtti modelleké, hiszen egy jóval nagyobb kijelzőt kell folyamatosan megvilágítaniuk. 

Az Apple szerint a legjobb, ha bekapcsolod az 'Automatikus fényerő' funkciót, így a telód mindig az adott fényviszonyokhoz alkalmaszkodva állítja a kijelző fényerejét. Ez egy szuper takarékos megoldás!

Használj Wi-Fi-t!

Képzeld, a telefonnak sokkal kevesebb energiába kerül csatlakozni egy Wi-Fi hálózathoz, és azon keresztül intézni az adatforgalmat, mint megkeresni a legközelebbi alkalmas mobiltelefon-tornyot és a 4G-t vagy 5G-t használni.

Extra tipp!

Csomó applikáció villámsebességgel meríti a telódat, ha pedig elfelejted teljesen offolni, a háttérben futva még inkább zabálják az akksit. Csekkold le, hogy az általad használt appok mennyire veszik igénybe a telód energiatartalékait, és amit egyáltalán nem használsz, töröld nyugodtan ki. Amik pedig szükségesek, de sokat fogyasztanak, azokra figyelj, hogy mindig csak akkor és annyit legyenek megnyitva, amennyit feltétlenül muszáj.

Így tudod ellenőrizni ezeket: Beállítások > Akkumulátor, és itt keresd meg az alkalmazások listáját, valamint az egyes alkalmazások akkumulátorhasználatának százalékos arányát az elmúlt hét napban.

Via