Először is fontos tisztáznunk, hogy az aromantikus nem egyenlő az aszexualitással. Utóbbi esetében ugye az alany nem érez semmiféle szexuális vonzalmat senki irán, az aromantikusok esetében azonban nem erről van szó. Oké, de akkor mit jelent ez és honnan tudhatod, ha az vagy? 

Mit jelent pontosan?

A szakértők szerint az aromantikus emberek egyáltalán nem vonzódnak másokhoz romantikus értelemben. Ezekből az emberekből hiányzik az arra való hajlam, hogy romantikus kapcsolatot létesítsenek vagy romantikus cselekményeket folytassanak. Ez alatt értendő az is, hogy az aromantikus személyek nem mennek sosem kézenfogva senkivel az utcán, a csók vagy az ölelés is távol áll tőlük, legalábbis romantikus értelemben biztos. Az aromantikus emberek általában úgy érzik, ninscs is szükségük romantikus kapcsolatra ahhoz, hogy elégedettek vagy boldogok legyenek. Számukra nem okoz problémát az egyedülállóság kérdése, bár a külvilág számára ez furcsa lehet, sőt néha megkapják, mennyire hideged vagy éppen prűdek, pedig erről egyébként szó sincs. Na, de honnan tudhatod, hogy te is aromantikus vagy? Máris mutatunk 3 jelet. 

Nem vonzanak a romantikus dolgok

Az egyik fő jele annak, hogy aromantikus lehetsz, hogy egyáltalán nem találod szórakoztatónak a romantikus tevékenységeket. Ez pedig egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem szereted a párod, de egyszerűen neked a gyertyafényes vacsorák vagy a romantikus összebújós esték nem kellenek, nincs szükséged rájuk. 

 Nem gondolod, hogy egy romantikus kapcsolat tehet teljessé

Nem vagy kapcsolatellenes, de amíg minden barátod aktívan keresi az igazit, te vígan éled szingli napjaid. Addig, amíga a többiek esküvőről meg gyerekről ábrándoznak, addig te ezt egyáltalán nem éled. Nos, lehet, hogy aromantikus vagy. 

A szex és romantika nálad nem jár kéz a kézben

Ahogyan azt már fentebb is említettük az aszexualitás nem egyenlő azzal, hogy valaki aromantikus, szóval, ha te az utóbbi csoportba tartozol, attól még valószínűleg szexuális vágyat nagyon is érzel. Viszont számodra a szex nem kapcsolódik a romantikához. 

(via)