Megesik, hogy a szerelem iránti vágy nagyobb, mint a tényleges érzés. Sajnos könnyedén meggyőzhetjük magunkat arról, hogy szerelmesek vagyunk, miközben csak összetévesztjük ezt az érzést valami mással. Nézzük, melyek azok az érzelmek, amelyek megtévesztőek lehetnek.

Szerelem vagy csak szimpátia?

Ugyanazok a vágyak, ugyanazok az elképzelések és ugyanaz a humor: amikor két ember között azonnal kiakalul az összhang, gyorsan elhisszük a szerelmet, és talán össze is keverjük a puszta lelkesedéssel az új ember iránt. 

Nehéz egyedül 

Amikor harmadikként vagyunk egy kapcsolatban, vagy vágyakozunk valaki után, aki mással boldog, könnyen összezavarodhatnak az érzéseink. A társ utáni vágy ilyenkor annyira erős lehet, hogy olyan érzéseket kezdünk érezni valaki iránt, amik valójában nincsenek is. Azt gondolhatjuk, hogy ez szerelem, miközben csak egy erős vágy arra, hogy nekünk is legyen társunk

elveszni a szerelemben

A romantikus randik, a naplemente együtt, séta kézen fogva - mind olyan dolgok, amik érzelmi világunkra hatnak, és boldogsággal töltenek el bennünket.  Ám lehetséges, hogy ezekben a helyzetekben sem a partnered iránti szerelem az, amit érzel, hanem inkább csak vágyakozol a szerelemre, amit a romantikus körülmények felfokoznak.


Via