A tulipán az egyik legnépszerűbb tavaszi virág, amit manapság már a legtöbb hipermarketben meg lehet vásárolni. A színes csokrok igazán mutatósak, de a virág sokszor nem túl tartós. Ha azonban kipróbálod ezt a trükköt, sokkal tovább dobják majd fel az otthonodat a virágok. 

Sokkal tovább frissek maradnak a tulipánok, ha kipróbálod ezt 

A tulipánok igénylik a vizet, hiszen nagyon gyorsan kiszáradnak. Éppen ezért sokan folyton cserélik a virágokon a vizet. A szakértők szerint azonban ez nem túl jó, mivel nem marad tőle sokkal tovább friss a virágcsokor.

Az a legjobb, ha elsőként 5-10 centi friss vízbe helyezed a tulipánokat. Ezt a vizet azonban nem kell minden nap lecserélni, elegendő, ha mindig egy kicsi friss vizet öntesz a virágokra. A régit sose öntsd ki, mivel ezzel csak hamarabb elhervad. 

A tulipánok gyorsabban hervadnak, ha folyton friss vizet teszel rájuk, és a szirmok is hamarabb lehullhatnak. Figyelj arra, hogy túlságosan állott se legyen a víz, és ne szenvedjen hiányt tápanyagból. Az szintén segíthet, ha a szárait levágod kicsit, így több vizet tud felszívni. 


Via