A fahéjas csigában minden jó, leszámítva egyetlen egy aprócska tényezőt: brutál sok kalória van benne. De mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, van megoldás?
Íme az egészséges fahéjas csiga!
Na jó, egy icipici csalás van a dologban, ugyanis ez inkább golyó, mint csiga, viszont az íze mennyei, és totálisan a fahéjas csigáéra emlékeztet. Ráadásul nem csak diétás, de szupergyorsan elkészül!
Hozzávalók:
- 6 nagy Medjool datolya
- 1/2 csésze mandulavaj
- 1/2 csésze zabpehely (old-fashioned zab)
- 1/2 csésze nyers pirítatlan kesudió
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1 1/2 tk. vanília kivonat
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1/2 tk. só
- 2 ek. kókuszliszt
- 2 ek. kókuszcukor
Elkészítés:
- Konyhai robotgépben dolgozd össze a datolyát, a vajat, a zabot, a kesudiót, az olajat, a vaníliát, másfél teáskanál fahéjat és fél teáskanál sót, 1-2 perc alatt megkapod a kívánt ragacsos állagot.
- Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából gyúrj golyókat és helyezd a tepsibe. Ha túl lágy, dobd be a frigóba egy kis időre.
- Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kókuszcukrot, egy csipet sót és a maradék fél teáskanál fahéjat. Forgasd a golyókat ebbe a keverékbe, és tedd vissza a tepsibe. Mehet a hűtőbe körülbelül 30 percre. Voilá, már eheted is!