Életedben nem futottál még annyit, mint pisilés miatt a fürdőszobába, és emellett folyást is tapasztaltál? Az a szomorú hírünk van, hogy valószínűleg felfáztál, a jó hír viszont, hogy könnyen segíthetsz rajta!

Mi a felfázás?

A hólyaghurut vagy felfázás egy nagyon bosszantó betegség, amelyet minden nő legalább egyszer életében átél. Ha a tünetek enyhék és elviselhetőek, vagy ha épp most jöttél ki belőle, és nem akarsz visszaesni, néhány házi praktikát is bevethetsz! 

Ez a betegség főként bakteriális eredetű: az E-Coli és a Staphylococcus bacik bejutnak a húgycsőbe, amitől a húgyhólyag begyullad, és fájdalmat, folyást, folyamatos pisilést okoz, de akár vérzéssel, lázzal és alhasi fájdalommal is járhat. Emellett bélproblémák, rossz higiéniai körülmények, szex, elégtelen folyadékbevitel, és a hideg is okozhatja.

Ha a fájdalom nagyon erős, és nem múlik el néhány napon belül, mindenképp forudlj orvoshoz! Ha csak enyhe tüneteid vannak, a természetes gyógymódok is segíthetnek, amiket érdemes kipróbálni, mielőtt gyógyszerekhez folyamodnál. Mutatjuk is! 

Víz

Triviális, nem igaz? A víz szinte mindenen segít, és a felfázásnál is a legtermészetesebb és legegyszerűbb módszer.

Bár a sok ivás miatt biztosan sok időt fogsz a wc-n ülve tölteni, de kevesebb fájdalmat és égő érzést fogsz tapasztalni, mivel tisztítja a hólyagot és kimossa a baktériumokat.

Nem tudsz legalább napi 2 liter  vizet  lenyomni? Próbáld meg ízesíteni néhány szelet uborkával, citrommal, piros gyümölcsökkel vagy reszelt gyömbérrel. Higgy nekünk, isteni!

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya tökéletes természetes gyógymód, ha visszatérő húgyúti fertőzésekben szenvedsz. Csökkenti a vizelet pH-értékét, a savas terület pedig akadályozza a bacikat abban, hogy megtelepedjenek.

A tőzegáfonyát szárított, kapszula vagy ivólé formában is megtalálod. Ráadásul C-vitaminban gazdag és szuper egészséges.

D-mannóz

Ez az egyszerű (de nem hízlaló!) cukrot a szervezet nagyon lassan bontja le, ezért egészen a húgyutakig eljut.  A húgyhólyagban a baktériumok nagyon könnyen tapadnak a D-mannózhoz, így a bacik is sokkal könnyebben ürülnek ki a vizelettel.

A D-Mannose-t tabletta vagy por formájában kell bevenned étkezés és pisilés után, tehát ideális esetben este, elalvás előtt.

Via