Egy utópiában minden egyes szex tökéletes lenne. Sajnos azonban a valóság nem így működik. Férfiak és nők egyaránt kerülhetnek olyan helyzetbe, ahol egy ponton a szex kényelmetlenné és élvezhetetlenné válik.  A leggyakoribb szexproblémákra szerencsére megoldások is születnek. 

1. Amikor folyamatosan jár az agyad

A női klienseim gyakran mondják, hogy túlságosan el vannak terelve a gondolataik ahhoz, hogy élvezzé a pillanatokat szex közben

- mondta Julie Bindeman, a Psy.D., a Greater Washington Integrative Therapy társigazgatója a SELF-nek.

Ez a probléma különösen igaz lehet azokra, akik már édesanyák, mivel a szülői nyomás akadályozhat minden szexi gondolatot.  Azonban a munkamánia és a stressz szintén okozhatnak problémát.

A szakértő szerint a legjobb ha tudatosítjuk magunkban, hogy most valami történni fog és megpróbáljuk magunkat teljesen átadni az érzésnek, emellett a kísérletezés szintén felpezsdítheti a kapcsolatot és segíthet megélni az örömteli szexet. 

2. A leggyakoribb férfi probléma

A férfiakra ráragasztották azt a bélyeget, hogy nekik mindig erősnek kell mutatniuk magukat. Természetesen ez nem így van és nemtől függetlenül kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor csak törődésre vágyunk. A szexuális életükre is hatással lehet, ha bizonyítani próbálnak, hogy mennyire vadak az ágyban, de közben egyáltalán nem azt szeretnék. Ha felismered, hogy a párod hasonló helyzetbe került akkor beszéljétek meg együtt és erősítsd meg abban, hogy neked bármikor megnyílhat. 

3. Mindig csak egy fél kezdeményez

Ha a kapcsolatban mindig csak az egyikőtök kezdeményezi a szexet, egy idő után a másik fél rosszul érezheti magát, sőt elkezdi keresni a hibát saját magában. Jane Greer szexterapeuta azt tanácsolja, hogy a pároknak erről is őszintén kell beszélniük egymással, mert könnyen lehet, hogy csak elsíklanak egymás szükségletei mellett. Előfordulhat, hogy az egyik fél csak azért nem kezdeményező, mert a másiktól megszokta vagy valamilyen akadályt érez, amiért nem meri megtenni az első lépést. A kommunikáció a kulcsa mindennek!

4. Hova lett az előjáték? 

A hosszabb kapcsolatoknál fordul elő, hogy a párok kihagyják az előjátékot és rögtön belecsapnak a lecsóba. Nos, nyilván sokak igénylik a szex előtti mókázást. Ha te is hasonló helyzetbe kerültél akkor próbáld meg vezetni a párodat és mondd el neki az adott pillanatban, hogy hol szeretnéd, hogy megérintsen és mi az, ami jól esne.

5. A gyengédség hiánya

Sokan azért fordulnak szakemberhez, mert a gyengédséget hiányolják a kapcsolatukból. 

Mindennap el kellene mondanod valamit, amit szeretsz a másikban

- mondta Nikki Martinez terapeuta, aki arra is kitért, hogy az olyan apróságok, mint a puszik, a kézfogás vagy csak egymás arcának a megsimogatása is tovább mélyíti a kapcsolatot, ezért nem szabad megfeledkezni ezekről a kis dolgokról.

6. Az érzelmi kapcsolat hiánya

Remekül működhet egy olyan szexkapcsolat vagy egy barátság extrákkal dolog, ahol mindkét fél csak fizikálisan akarja a másikat. Azonban, ha az egyik fél elkezd többet érezni és az érzelmi kötődést is szeretné a kapcsolatba beletenni onnantól jöhetnek a problémák. Ha az egész dolog üres szexkapcsolatnak indult, de mindketten úgy érzitek, hogy lehet több is a dologból akkor a hancúrozás helyett ideje megismernetek egymást!

Giphy

 

7. Csak semmi orális szex

Ha te imádod orális szexet, de a partnered nem hajlandó erre akkor bizony úgy érezheted, hogy elutasítottak. Ez a különbség két ember között végül odáig juthat, hogy az egyik fél elveszíti az érdeklődést a szexuális intimitás iránt. Az alábbi problémára szintén a kommunikáció a megoldás, csak így derülhet ki, hogy esetleg valamelyik fél hajlandó-e áldozatot hozni a másikért vagy sem. 

Ha valaki ad egy keveset, az nagyban hozzájárul ahhoz, hogy partnere úgy érezze, törődnek vele

- mondta Greer.

Giphy

8. A túl korai elélvezés

Ez leginkább a pasiknál fordul elő, de természetesen a partnerekre is hatással van. A nők általában az első alkalommal még arra fogják, hogy a pasi biztos ideges, de amikor hónapok óta sem változik a helyzet akkor bizony már őket is komolyabban foglalkoztathatja. Ha esetleg a te pasidnál is ez a helyzet, érdemes javasolni neki, hogy keressen fel egy jó szakembert, aki tudhat megoldást  a problémára. A lényeg, hogy mindenképpen úgy kommunikálj, hogy az ne legyen bántó!

9. Amikor nem értékelnek

Ha úgy érzed, hogy a partnered a mindennapokban nem becsül meg téged, az a szexuális életetekre is hatással lehet. Természetesen szex közben sem tudod elengedni a gondolatot, hogy nem kapod meg azt a szeretetet és törődést, amit szeretnél. Ez fordítva is igaz lehet. Ha a kapcsolatban ez a probléma hosszú ideje fennáll akkor érdemes lehet terapeuta segítségét kérni, ugyanis ott nincs esélyük a pároknak, hogy kerülgessék a forró kását. 

10. Amikor egyszerűen csak kevés a szex

Valószínűleg a leggyakoribb szexprobléma ever. Általában azoknál a pároknál fordul elő, akik már túl vannak a rózsaszínködös időszakon. Általában az egyik félnél előbb jön el ez az időszak, ezért a partner csalódott lehet és félhet, hogy a kapcsolat veszélybe került. Csak ismételni tudjuk magunkat, hogy itt is őszintén kell kommunikálnotok és megbeszélni, hogy kinek mennyi szex fér bele és mi az, ami mindkettőtöknek megfelelő lenne. Ha a szexuális életetek egy kicsit lapossá vált, kísérletezzetek! Biztosan rengeteg dolog van, amit még nem próbáltatok ki együtt. 

Giphy

 

Via