Ez az isteni kávés reggeli lesz a hétvége sztárja: íme a frappuccino palacsinta!
Hozzávalók
- 1 ek. vaj
- 1 tk. instant kávé
- 1 1/4 csésze író
- 1 nagy tojás
- 1 1/4 csésze univerzális liszt
- 2 ek. kristálycukor
- 1 tk. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. só
Elkészítés
- Egy közepes tálban keverd össze az olvasztott vajat az instant kávéval, amíg fel nem oldódik! Az írót és a tojást is keverd simára!
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót! Adjuk hozzá a tejes keveréket, és dolgozzuk össze, amíg egynemű nem lesz!
- Egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvassz fel egy kis lapka vajat! Szedj egy púpozott evőkanál palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy kis, egyenként pár centis palacsintákat készíthess! Amikor kis buborékok jelennek meg a felületén 1-2 perc elteltével, akkor fordítsd meg, és süsd tovább, amíg mindkét oldala enyhén aranybarna lesz!
- Tálaláskor a palacsintákat egy vékony réteg Dalgona kávékrémmel díszítsd, majd jöhet a tejszínhab, és szórd meg csokoládéval és karamellel!