Ugye emlékszel, mennyire oda volt a kávéért Lorelai és Rory a Szívek szállodájában? Na, ha te is hasonlóan nagy kávé rajongó vagy, akkor most jól figyelj, ugyanis a túl sok koffein nagyon nem tesz jót a szervezetednek. Most összeszedtük, mik lehetnek a koffeintúladagolás jelei. Ha ezeket tapasztalod, akkor vissza kell venned pár bögréve. 

Nyugtalanság érzése 

Ha túl sok a szervezedben a koffein, akkor nem kizárt, hogy nagyon nyugtalannak érzed magad. Az is lehet, hogy izzad a tenyered, a szíved a szokásosnál hevesebben ver, kezed, lábad mozog. Ez persze néhány óra elteltével elmúlik, ám ha te szorongásra hajlamos vagy, akkor ez az állapot nagyon nem tesz jó neked, ugyanis a koffein stimulánsként működik, aminek hatására még több stresszhormon termelődhet, így pedig az alap szorongásod is tovább fokozódhat. 

Gyomorégés 

Ha alapvetően nem szoktál refluxxal küzdeni, de most mégis ég a gyomrod, akkor ideje elgondolkodni, hány kávét is ittál aznap. Hamar rájöhetsz, hogy a koffein a bűnös, ami sajnos ellazítja a nyelőcső záróizmait, így a sav visszakerülhet a torokba. Ha ez állandó problémát okoz neked, akkor csökkentsd a kávé adagot, ha pedig nem javul a helyzet, akkor lehet végleg ki kell majd iktatnod. 

Narancssárgát pisilsz 

A sötétebb, már-már narancssárgás színű vizelet a kiszáradást jelezeti. Fontos tudnod, hogy a kávé vízhajtó hatással bír, így ha te semmi mást nem iszol napközben kizárólag kávét, akkor előfordulhat, hogy a kiszáradás jeleit produkálod majd. Szóval, ha koffeinre vágysz az oké, de ne felejts el mellette elgendő mennyiségű vizet is inni. 

(via)