Régóta keresed a titkos összetevőt, amellyel végre nemcsak finom, de kicsit egészségesebb lesz a kávéd? Akkor nem kell tovább keresned, ezzel az egy hozzávalóval ugyanis hihetetlenül megpörgeted majd a fogyást. 

A kávécsodák nem a diéta barátai

Mind jól tudjuk, ha szigorú diétába fogunk, akkor búcsút kell intenünk a komoly habos csodáknak. Nincsenek égig érő tejszínhabfelhők, sem reszelt csoki a tetejére, és a karamellás öntet is csak egy távoli ismerőssé válik. 

Sőt, a legszigorúbb étrendek szerint, a kávé a fogyás alatt csak és kizárólag tisztán, feketén engedélyezett. A sima tej egyenesen feketelistás, és ugyan a növényi alternatívák már eggyel jobb opciónak számítanak, a fekete az igazi alakbarát verzió. 

A fahéj az igazi csodaszer

Hogyan édesítsük? Nem csoda, ha úgy érzed, képtelen vagy meginni a fekete verziót tisztán, ám a cukor szóba sem jöhet. Egyesek eritrittel, mások sztíviával próbálkoznak, hogy kalóriabarát módon oldják meg az ízesítést. 

Ennél viszont sokkal jobb verzió születhet, ha fahéjat teszel a kávédba, ami nem csupán megédesíti azt, de igazi karácsonyi ízvilágot is kölcsönöz majd a kedvenc italodnak. Sőt, a fahéj zsírégető hatása miatt a diétádra is jótékony hatással lesz majd!

via