Talán nem árulunk el újdonságot, ha elmondjuk, hogy a gondolatoknak, szavaknak hatalmas erejük van. A kimondott mondatok befolyásolhatják az önértékelésed, és könnyedén negatív spirálba kerülhetsz miattuk. A szakértők szerint ahhoz, hogy ezt elkerüld, van három szó, amit csak nagyon ritkán szabad kimondani az életben.

Túlságosan 

A túlságosan szóval könnyedén túlzóvá válhat egy egyszerű szituáció is. A szakértők szerint, ha gyakran használod ezt a szót, amikor épp mesélsz valamit, azzal akaratlanul is felnagyítod a dolgokat, ami bizonyos esetekben nagyobb nyomást helyez rád. Éppen ezért ideje elfelejteni, és problémák esetén próbálj meg higgadt maradni és a megoldáson gondolkodni. 

Sajnos

A szakértők szerint a sajnos a legtöbb esetben csupán egy töltelékszó. Sok esetben akkor használod, amikor olyasmit akarsz megmagyarázni, amit nem szükséges. Ám ezzel kifejezetten gyenge benyomást teszel az emberekre, éppen ezért ideje, hogy csak olyan esetekben használd, amikor valóban szükség van rá. Nyilván előfordulhat, hogy csak ezzel tudod kifejezni magad, de minden esetben nem szükséges használni. Például, ha lemondod a csajos vacsit, mert épp fáradt vagy, akkor nem kell magyarázkodnod. 

Talán

A szakértők szerint a talán az egyik legrosszabb szó, amit egy ember használhat. Nem közvetít egyértelmű álláspontot, csupán bizonytalanságot. A másik fél, akinek ezt mondod nem tudja, hogy mire számítson, ha pedig sokat mondogatod, de végül másként döntesz, akkor hamar megbízhatatlannak fogsz tűnni. A szakértők szerint, ha tisztában vagy a válaszoddal, akkor jobb idejében elmondani, ha pedig nem, akkor kérj egy kis időt. 


Via