Szeptemberben az Apple új frissítést ad ki, az iOS 17 pedig bizonyos iPhone modelleken már nem fog futni. A szakértők szerint ebben az esetben rohamosan esni fog az értékük, így jobb őket még idejében eladni. 

Ezeket az iPhone modelleket érdemes lecserélni

A 2017-ben kiadott iPhone 8 és iPhone X telefonokon már nem fog futni az iOS 17, mert az Apple nem támogatja a továbbiakban ezeket a telefonokat. Ami azt jelenti, hogy szeptembertől az új szoftverben lévő funkciók nem jelennek majd meg a készülékeken. 

Sem az iPhone X, sem az iPhone 8 nem kapja meg az iOS 17 frissítést, ami azt jelenti, hogy a telefonok nem kapnak biztonsági frissítéseket

– jelentette be korábban a cég. 

Ez azt jelenti, hogy a telefonok már nem lesznek annyira kelendőek. A szakértők szerint tavaly, amikor az iOS 16 megjelent, az iPhone 7 értéke a felére csökkent, tehát már csak nagyjából 80 dollárért lehetne eladni. Éppen ezért azt javasolják a felhasználóknak, ha szeretnének a jövőben telefont cserélni, akkor az iPhone 8 és iPhone X modellektől még szeptember előtt váljanak meg. Most még drágábban el tudják majd őket adni. 

Az iPhone 8 a márka egyik nagy kedvence volt, a statisztikák szerint kifejezetten sokat adtak el belőle. Az X szintén nagy sikert aratott, hiszen ez volt az első Apple-készülék amiben Face ID került. 


Via