Súlyos hibát talált a telefonokban az Apple, amitől minden iPhone könnyebben feltörhetővé vált. Most eláruljuk, mit kell tenned, hogy ezt elkerüld. 

Ezt telepítsd az iPhone-odra minél hamarabb 

Az Apple kiadott egy frissítést, amivel már elkerülhető a WebKit sebezhetősége. A telefonok esetében ez áll a webböngészők mögött, az nem számít, hogy melyik típust használod. Az útmutató szerint a frissítést azonnal telepíteni kell az iPhone, iPad és a Mac modellekre. A hibáról már a hackerek is tudnak, akik ki is használják a készülékek sebezhetőségét. 

Az információk szerint a hackerek egy része már ki is használta a hibát, mivel a felhasználókat több alkalommal is kártékony weboldalakra terelték. A problémát kihasználva tetszőleges kódokat futtattak a telefonokon. 

A cég azt javasolja, hogy a felhasználók minél hamarabb telepítsék a 16.5.1 (c) verziót, hiszen az illetéktelen betolakodóktól csakis így védhetik meg a készülékeiket. Ha nem tudod, hogy a telefonodon telepítve lett-e, akkor nézd meg a beállításokban. Ha nincs, akkor minél hamarabb frissítsd a készüléket. 


Via