Nem véletlen, hogy ezek a hatóanyagok a  sportitalok  sztárjai. Az L-karnitin például amellett, hogy fokozza a zsírbontást, hatékonyan csökkenti az izomlázat, sőt, fokozza a szívizom erőnlétét és a sejtek öregedési folyamatait is késlelteti. Segíti a cukrok gyorsabb felszívódását és kitolja a fáradtságküszöböt, bizonyítottan növeli a sportolók teljesítményét, valódi csodaszer azoknak, akik nem szeretik félbehagyni azt, amit elkezdtek. 

Mindenki szeretne fiatal maradni

És a kollagén ebben tényleg tud segíteni. Az eredmény látványos: neki köszönhetően elasztikusak maradnak a kötőszövetek, a bőr feszesebbé válik, a ráncok csökkennek, az ízületek megőrzik funkciójukat. A méregtelenítéshez is hozzájárul, hatékony segítség a narancsbőr elleni küzdelemben, és az egyik legfontosabb szervünk, a máj működését is segíti. 

Izomnövelés diéta mellett?

Az L-glutamin nélkülözhetetlen eleme az izomszövet megőrzésének és az izomépítésnek, sőt, képes csökkenteni az izmok regenerációjának idejét is. Ennek a félig esszenciális aminosavnak köszönhetően a glikogén raktárak alacsony szénhidrátfogyasztás mellett is feltöltődnek, erősebb edzéstervre való váltáskor, versenyre készülve igazi kincs ez a szervezetünk által is termelt aminosav. Az immunrendszert is erősíti, segíti az izomfehérjék szintézisét. 

BCAA – intenzívebb edzés izomlebomlás nélkül

A jó minőségű BCAA támogatja a sportolókat a csúcsteljesítményük elérésében, olyan aminosavkombináció, ami a szervezet számára létfontosságú vegyületeket tartalmaz. Az Absolute Live BCCA termékeiben az izoleucin, a leucin és a valin aránya 2:1:1, ami az izmok számára a legkedvezőbb. Ezek építik az izomfehérjék 1/3-át és megakadályozzák az izomlebomlást, illetve képesek gyorsítani az izmok regenerációját. Csökkentik a tejsavképződést, növelik az edzés intenzitását, az edzést követő regenerálódási időt viszont csökkentik. 

Mega Amino Mix – együtt hatékonyabbak

Az  Absolute Live  fejlesztői olyan hatóanyagokat kombinálnak ebben a sportitalban, amik maximálisan az aktívan sportolók igényeit elégítik ki. BCAA, L-karnitin, L-glutamin, kiegészülve többek között a zsírégető és a fehérjeépítő hatásáról ismert taurinnal és L-argininnel, ami javítja a vérerek működését és segít az izomgörcsök kezelésében. 

Izotóniás sportital

Nemcsak prédikálnak a vízivásról – valóban egészségesen élnek, étkeznek és rendszeresen sportolnak az Absolute live alapítói, gyártói, fejlesztői, Nagy-Parádi Tímea és Nagy Ervin. Van egy gyár hazánkban, Akasztón, ahol magas minőségű, az egészséget maximálisan támogató izotóniás italok készülnek. A tulajdonosok, mint évtizedek óta napi szinten sportoló emberek szó szerint magukon tesztelik az új termékeiket, és testközelből ismerik az igényeket is. Fogyás, zsírégetés, izomépítés, energizálás, ízületvédelem, vitaminfeltöltés, regeneráció – mindenben tudnak segíteni, amire egy sportoló vágyhat. 

A céljainknak megfelelően lehet fogyasztani a sportitalokat – van, aki zsírt szeretne égetni, van, aki izmot építeni 

Aki sportol, ismeri ezeket a hatóanyagokat: BCAA, L-glutamin, L-karnitin, aminosavak, kollagén, hialuron. Azt gondolnánk, hogy az L-karnitin, ami elsősorban zsírégető hatásáról ismert, a kollagén vagy a hialuronsav csak a nők körében népszerű. Ugyanakkor egyre több férfi próbálja ki és fogyasztja ezeket, hiszen az ő ízületeiket, bőrszövetüket is táplálni, védeni kell ezekkel az anyagokkal. Sok tabu dőlt le az elmúlt években, a nők a saját bőrükön tapasztalják, hogy attól, hogy mozognak és funkcionális italokat fogyasztanak, még nem válnak férfivá: mindenben a mértékletesség a fontos. 

Nemcsak üdít: táplál is 

A kezdetekkor, 1993-ban a családi vállalkozásban gyártott üdítőikkel még csak annyi volt a cél, hogy azok frissítsenek, szomjat oltsanak. A váltás mellett a tulajdonosok pont az életmódjukból kiindulva döntöttek: a jövőben inkább sportitalokat gyártanak, speciális igényeket kielégítve, egy egészségesebb életmódot segítve. Folyamatosan bővítik a választékukat új ízekkel, új összetevőkkel, sőt, különböző hatóanyagok kombinálásával próbálkoznak – hogy egy ital mindent tartalmazzon, amire egy adott csoportnak szüksége van. Az izotóniás italok forrásvíz alapúak, az édességükről a stevia és a szukralóz gondoskodik. 

A mérték az érték – mint mindenben, a funkcionális italok fogyasztásában is 

Az Absolute Live termékekbe olyan mennyiségben kerülnek a hatóanyagok, ami optimális a fogyasztóknak. A cég egyik filozófiája, hogy mértékkel és változatosan kell mindent fogyasztani, így a funkcionális italokat is. Hiba csodát várni csupán ezektől az italoktól – a fogyasztásuk mellett sokoldalúan kell táplálkozni, kerülni az egyoldalú diétákat, hiszen semmilyen táplálékkiegészítő nem pótolja a helyes táplálkozást és az egészséges életmódot. Aminek fontos része a mozgás és a pihenés helyes arányának megtalálása, a test jelzéseinek figyelembevétele is. És a feltöltődés, a lelki harmóniáért való munka - Tímea, aki táplálkozási tanácsadó és edző, éppen ezért kezdett el foglalkozni coachinggal, különös hangsúlyt fektetve a kamaszok életviteléből adódó problémákkal.  

A titok, hogy itt nem kell választani – lehet egyszerre finom és hatékony egy sportital 

L-karnitin, BCAA – az első hatóanyagok ezek voltak az italaikban, és nem volt olyan egyszerű a folyamat, hiszen a BCAA például olyan alapanyag, amit elég nehéz „eltüntetni” az üdítőben. Ezek nem tabletták, amiket pár pillanat alatt lenyel az ember – ahhoz, hogy 1 litert megigyon belőlük valaki, igazán finomnak, élvezetesnek kell lenniük. Minden egyes termék fejlesztésénél új kihívással szembesülnek, hosszan kísérletezgetnek, mert nagyon sok mindenre kell figyelni: előfordul, hogy amikor jó az íz, jó a szín, jó a pH-érték, kiderül, hogy két összetevő egymással nem jól „viselkedik”. Ha laborkörülmények között minden jól is megy, nem biztos, hogy gyártási körülmények között is működni fog, szinte művészet elérni, hogy minden szempontból tökéletes legyen az adott ital. 

Segítjük a vásárlókat a céljaik elérésében – legyen az akár zsírégetés, energizálás, izomépítés, erőnlét fokozás, vagy regenerálódás

Az Absolute Live termékeket, mint vezető termékvonalat nem kizárólag a sportolóknak kínálják, hanem kimondottan javasolják fogyasztását az aktív életet élők számára is, hiszen folyadékbevitelre szükség van akkor is, ha biciklivel jár valaki a munkába. Ezt egyre többen fogadják el – s e miatt egyre ismertebbek és népszerűbbek nemcsak itthon, hanem külföldön is. A gyártó – R-Water Kft. – másik fontos termékcsaládja a Power Fruit családi vitaminital, ami jó minőségű gyümölcslevet és vitaminokat tartalmaz - hozzáadott cukrot viszont nem. A cél itt az immunrendszer hatékony támogatása. A PRO+ italokat a vitaminokon kívül gyógynövények teszik még értékesebbé, a Pro+Vegi márka tagjai pedig azoknak nyújtanak hatékony segítséget, akik több zöldséget és vitamint szeretnének fogyasztani. 

A jövőre fókuszálva 

Az R-Water Kft. termékeinek csomagolása 100%-ban újrahasznosítható. Pár év alatt sikerült a csomagolóanyagok mennyiségét 25%-kal, az előállításhoz felhasznált energia mennyiségét pedig 30%-kal csökkenteniük. Céljuk, hogy az energiafelhasználás 30-40%-a megújuló forrásból származzon, illetve a felhasznált PET palackok 25-35% -a újrahasznosított RePET alapanyagból készüljön. Absolut live – életcélunk az egészség!