Egy sokkolóan különleges ebédötletet hoztunk, a kávés tészta most az olaszok kedvence, és te is imádni fogod!

A kedvend ebéded lesz a kávés tészta

Ha unod már a paradicsomos és tejszínes tésztákat, akkor ez a recept lehet a befutó nálad is. Ez a főétel kombinálja a mennyei tésztát, valamint a kávét. Hidd el, közel sem annyira furcsa, mint amilyennek hangzik. Sokkal inkább kell attól tartanod, hogy nagyon rákapsz, és minden nap ezt akarod majd!

A tésztához

  • 200 g liszt (00-as típus + néhány g a munkafelülethez)
  • 40 ml eszpresszó (szobahőmérsékletű)
  • 2 tojás (M méret)

A zsályaolajhoz

  • 2 zsálya szár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 30 g pecorino
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • ½ tk instant eszpresszó (por)

 Így készül a tészta

  • Helyezz lisztet egy nagy tálba, és készíts mélyedést a közepébe. Add hozzá az eszpresszót, a tojást és egy csipet sót, majd egy villával keverdd el!
  • Ezután kézzel gyúrd össze, hogy sima tésztát kapjunk!
  • Csomagold be a tésztát fóliába, és hűtsd körülbelül 45 percig!

A zsályaolajhoz

  • Öblítsd le a zsályát az olajjal, és jól rázd meg, hogy megszáradjon.
  • A fokhagymagerezdeket nyomd össze!
  • Egy edényben hevíts olajat!
  • Add hozzá a zsályát és a fokhagymát, és hagyd állni 15 percig!
  • Szeleteld finomra a pecorinót.
  • Öblítsd le a citromot forró vízzel, szárítsd meg, és zöldséghámozóval vékonyan hámozd le a héját!
  • A citrom héját vékony csíkokra vágd, a citromot pedig vágd félbe, és 1-2 evőkanálnyi lét csavarj ki!
  • Tedd félre a citrom héját és levét.
  • Vágd félbe a tésztát! Enyhén lisztezett munkalapon 1,5-2 mm vastagságúra nyújtsd ki egymás után az egyes részeket. A tésztát 1-1,5 cm széles tésztacsíkokra vágd! A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt al dente-re főzd!
  • A zsályaolajat újra forrósítsd fel!
  • Csöpögtesd le a tésztát, és dobd bele a zsályaolajba.
  • A tésztát citromhéjcsíkokkal, citromlével, sóval, borssal ízesítsd, majd előmelegített tányérokra rakd.
  • Szórd meg pecorinóval és eszpresszóporral, és már tálalhatod is!

via