Sok kutatást végeztek már az elmúlt években, például arról is van tanulmány, hogy mely keresztnévvel rendelkező nőket tartanak a férfiak a legvonzóbbnak. A legutóbb azt vizsgálták, hogy milyen kapcsolat van a név és a magas fizetés között. 

Ilyen keresztnév kell a magas fizetéshez

A Chemnitzi Műszaki Egyetem készített egy tanulmányt, összesen 30 női keresztnevet vizsgáltak meg, és hozzá vették, hogy az egyes neveknek milyen a társadalmi megítélésük. A kutatásban részt vevőknek értékelniük kellett az egyes neveket, majd ezután összehasonlították őket egy olyan adatbázissal, ami a kereseteket tartalmazta. Ezek alapján elmondható, hogy az emberek a Júlia keresztnévvel rendelkező nőket tartják a legvonzóbbnak, de nem ők keresnek a legjobban. 

Az Adzuna álláskereső portál meghatározta a felső pozíciók átlagfizetését, így egyértelműen kiderült, hogy kik keresnek a legjobban. 

  • Zsófia
  • Zsuzsanna
  • Laura 

Mivel a kutatást Németországban végezték, így a másik két magas keresetet eredményező név a Leoni és a Jana. Bár mindkettő létezik nálunk, annyira nem elterjedtek, így nehéz őket vizsgálni. 

Az kutatást vezetők szerint sem lehet egyértelműen nagy következtetéseket levonni, hiszen mindössze 30 nevet vizsgáltak. Megpróbáltak minél gyakoribb neveket választani. Ettől függetlenül simán előfordulhat, hogy a kevésbé gyakori névvel rendelkező emberek a legsikeresebbek, és ők keresik a legtöbbet. 


Via