A triggerel, nárcisztikus és toxikus kifejezéseket biztosan hallottad már, sőt lehet, hogy használtad is. Pedig sokkal kevesebben ismerik a valódi jelentését ezeknek a szavaknak, mint ahányan kimondják őket. 

Trigger

A triggert általában olyan helyzetekre használják, amikor az emberek dühösek, vagy amikor valami kellemetlen helyzetbe hozza őket. Ebben az esetben, olyan érzékszervi élménynek van kitéve az ember, amely egy traumatikus esemény emlékeit idézi fel. A kiváltó ok lehet egy hang, egy illat, vagy egy hely, amely flashbackeket és szorongást válthat ki. 

Toxikus 

A toxikus szót akkor ajánlott használni, amikor az emberek között heves konfliktus van. A toxikus kapcsolatra az jellemző, hogy az egyik személy szándékosan árt a másiknak. Párkapcsolat, család, barátság, munka - ez a jelenség bármilyen mindennapi helyzetben előfordulhat. 

Narcisztikus 

A nárcisztikus szót gyakran használjuk akkor, amikor valaki olyat akarunk jellemezni, aki feltűnően egocentrikusnak tűnik. A szó mögött azonban sokkal több rejlik, mint azt elsőre gyanítjuk. A nárcisztikus emberek gyakran ki is használják a többieket, nagyon erős az igényük arra, hogy csinálják őket, és képtelenek elfogadni a kritikát. Csak az számít nekik, hogy az önbecsülésükön ne essen csorba.

via