Elképzelhető, hogy a reakcióid miatt alakul ki sok konfliktus? Akkor eláruljuk, mit kellene mondanod, hogy elkerüld!

Fele annyi konfliktus?

Gondoltad volna, hogy csupán 3 szó is elég ahhoz, hogy elkerülj szinte minden konfliktust? Itt az ideje tudatosabbá tenni a kommunikációdat, és ezt a 3 szavas mondatot bevetned, amikor úgy érzed, hogy kicsit elvesztél a beszélgetésben.

Amikor tanácsot kérnek tőled, túl gyorsan ítélkezel, és van hogy úgy érzik mások, hogy nem hallgatod őket végig? Vagy amikor konfliktusod van a pasiddal, túl gyorsan felidegesíted magadat, és pillanatok alatt bolhából elefántot csinálsz? Itt az ideje, hogy használd ezt a mondatot, amikor úgy érzed, hogy rossz irányba mennek a dolgok

a varázsmondat

Mesélj még erről!

Pusztán ennyit kell mondanod, ha úgy érzed, hogy szinte pillanatok alatt jönne az ítélet. Egyrészt, ezzel még több információt megtudhatsz az adott helyzetről, amelyben véleményt kellene nyilvánítaniod. Másrészt, a partner is úgy érezheti, hogy kíváncsi vagy.

Ennek köszönhetően, sokkal elfogadóbb, nyitottabb és megértőbb lehetsz. A tanácsaidat pedig komolyabban vehetik, mert úgy érezhetik, hogy tényleg minden oldaláról megpróbáltad megvizsgálni a szituációt.

Ne spórolj a komoly beszélgetéseken, ne akar kiszakadni belőlük, és sietni. Szánd rá az időt, és ha ezt a mondatot használod, sokkal megértőbb benyomást kelthetsz majd!

via