Mindent beleadsz, hogy leadj pár kilót, de nem jön össze? Lehet, hogy az étkezésedben keresendő a hiba, különösen a vacsorában. Ugyanis él az a tévhit, hogy este 6 óra után már nem szabad enni. Nos, ez csak abban az esetben igaz, ha te 8 óra magasságában már mész is aludni, mert a szakértők valójában azt mondják, az utolsó étkezés időpontját nagyjából lefekvés előtt két órával érdemes időzíteni. Szóval, ha te 10-kor fekszel, akkor 8-kor még ehetsz, persze nem mindegy, hogy mit. Mutatjuk, mit érdemes vacsiznod, ha fogyni szeretnél. 

Görög joghurt 

A görög joghurt gyakorlatilag a joghurtok királya, ugyanis szuper fehérjeforrás, ráadásul a cukortartalma is alacsony. A fehérje pedig laktató ugye, ami pedig a legjobb, hogy az izomépítésben is segít. Az American Journal of Physiology című folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a fehérjefogyasztás közvetlenül lefekvés előtt serkenti az éjszakai fehérjeszintézist (az a folyamat, amely során a sejtek új fehérjéket termelnek), ami pedig helyreállítja és elősegíti az izomnövekedést. 

Mogyoróvaj teljes kiőrlésű kenyérrel 

A mogyoróvajas piritós finom és nagyon laktató snack a nap bármely szakában, de lefekvés előtt különösen jó választás. A mogyoróvaj ugyanis tripofánt tartalmaz, ami egy esszenciális aminosav, bevitele pedig segíthet a stressz, a szorongás, a hangulati zavarok és alvászavarok esetén is. A mogyoróvaj grátisz nagyszerű növényi alapú fehérjeforrás, ami szintén segíthet az izomépítésben. 

Túró 

A túró a tökéletes lefekvés előtti vacsora. Kevés is elég belőle, hogy jóllakottnak érezd magad, ami pedig a legjobb, hogy ebben is megtalálható az alvást segítő tripofán. Ha nem szereted önmagában, akkor cukormenetes lekvárral vagy akár a már fentebb említett mogyóróvajjal is megbolondíthatod. Isteni lesz. 

(via)