Az utóbbi időben egyre több légiutas-kísérő mesél a TikTokon, vagy más népszerű közösségi felületen a repülésről. Nem is olyan régen az egyikük például megosztotta, hogy miért kapcsolják le a fényeket a leszállás és a felszállás során. Most egy újabb titok derült ki, amit máris megosztunk! 

Ezért ülnek a kezükre a légiutas-kísérők a landoláskor 

Ha ültél már olyan helyen a repülőn, ahol esetleg láthattad a légiutas-kísérőket, akkor feltűnhetett, hogy a leszállás és a felszállás során a kezeikre ülnek. A szokatlan pozíciók mások figyelmét is felkeltette, így az egyik légiutas-kísérő a TikTokon árulta el az okát. 

Henny Limm, aki a Fülöp-szigeteki székhelyű Cebu Pacific társaságnál dolgozik, elárulta, hogy ez egy kulcsfontosságú momentum, amit mindig betart a személyzet

A cél az, hogy a testet merev pózban tartsuk, hogy egy nem tervezett vészhelyzet esetén a test kevésbé sérüljön meg. Ez korlátozza a test mozgását, így kisebb a sérülés esélye, ha vészhelyzet történne.

Henny arról is mesélt, hogy a merev pozíció segít nekik abban, hogy koncentrálóbbá váljanak. Ilyenkor nem figyelnek semmire, megpróbálják kiüríteni a tudatukat, és fejben átgondolják azokat a dolgokat, amelyekre ilyenkor számítani lehet.

Mivel le- és felszálláskor történik a legtöbb baleset, ezért szó szerint mindenre fel kell készülniük. Ezekben a percekben viszont át tudják gondolni a dolgokat, így vészhelyzet esetén azonnal tudnak cselekedni. 


Via