Sok tévhit kering a repülőjegy-vásárlással kapcsolatban. Sokáig azt mondták, hogy a kedden vásárolt jegyek a legolcsóbbak, de ez a teória nem is olyan régen megdőlt. Persze még vannak trükkök, melyeket most el is árulunk! 

Ezekre a napokra vegyél repülőjegyet, ha spórolni szeretnél 

Régi tévhit, hogy kedden kell repülőjegyet vásárolnod ahhoz, hogy pénzt takaríts meg. Bár sokan még mindig ezen a napon vásárolják meg a jegyüket, a valóságban nem igazán lehet már ezzel spórolni. Egy tanulmány kimutatta, hogy az olcsóbb jegyeket az utazás előtt 1 hónappal lehet megvásárolni, a légitársaságok pedig hetente szoktak emelni az árakon

Most Cierra Mist, egy légiutas-kísérő a TikTokon osztotta meg a tippjeit, és azt is elárulta, hogy mely napokon a legolcsóbbak a repülőjegyek. 

Ha olcsó repülőjegyet szeretnél, keress keddi, szerdai és csütörtöki járatokat, azok a legolcsóbbak.

Elárulta azt is, hogy sokan nem szeretnek a repülőgép végébe jegyet venni, főként a mosdó miatt. Ám hozzátette, hogy sokszor az utolsó sorok utasait helyezik át másik osztályra. Ha olyan járattal repülsz, amin több osztály található, akkor érdemes az utolsó sorokba jegyet venned, hiszen könnyedén lehet, hogy ingyen utazhatsz business class-on.


Via