Hidd el, sokszor nem kellene annyira sokáig benne maradnod a rossz hangulatban, mint ameddig megteszed. Ha egy kicsit tudatosabban odafigyelsz arra, hogy jól érezd magadat, és ne engedd át magad túl sokáig a szorongásnak és a negatív érzéseknek, sokkal gyorsabban jobb lehet a kedved. Jöjjenek az erre kifejlesztett mindfulness gyakorlatok!

Tudatosság

Minden napot kezdj azzal, hogy amikor felébredsz, írsz egy napirendet! Írd le, hogy pontosan miket tervezel aznapra, és tartsd magadat ehhez a tervhez! Ez sokkal kiszámíthatóbbá teszi majd a napjaidat, valamint a nap végén jelentősen büszkébb leszel magadra, ha sikerül a terveid nagy részét véghezvinned.

Naplózás

Minden nap ülj le, és írd le a nap végén, hogy aznap miért vagy büszke magadra, és mit tettél meg magadért! Írd le azt is, kinek vagy hálás, és mit szeretsz az életedben! Ez a módszer akkor lesz a legeredményesebb, ha leírod ezeket a dolgokat. Ám ha erre nincs időd, vagy nem adottak akkor a körülmények, akkor legalább gondold végig.

Figyelj a testedre!

Minden reggel úgy kejl fel, hogy megfigyeled, milyen állapotban van a tested! Adj időt a szemeidnek, hogy hozzászokjanak a fényhez! A kezeidet, a lábaidat is csak lassan kezdd el mozgatni, ne terheld le hirtelen a szervezetedet, és a végtagjaidat. Ha már az ébredés is ilyen kellemes, sokkal jobban meglesz majd a testtudatod a nap többi részében, és a hangulatod szuperebb lesz.

via