Az önéletrajz megírása sem egyszerű feladat, de a motivációs levélnél sem elég, ha csupán elkészül. Annak ugyanis valami olyan pluszt kell tartalmaznia, ami kiemel a jelentkezők közül, nem pedig kiszór. 

sok a hibalehetőség

Azt gondolhatnánk, hogy a motivációs levél elkészítése gyerekjáték. Hiszen csak arról kell írni, hogy miért szeretnéd megkapni az állást, ami valószínűleg legalább gondolati szinten határozottan megvan neked is. 

Nos, ez nem ennyire egyszerű, vannak ugyanis olyan tipikus hibák, amelyeket a legtöbben elkövetnek, hiába próbálnak tökéletes munkát kiadni a kezeik közül. 

A motivációs levél titka

Kelly Piscitelli, a Gallery Media Group HR igazgatója szerint, már a köszönés alapján meghatározható, hogy a jelöltnek mennyire komolyak a szándékai. 

Vannak, akik a cégnek címezik a levelet, mások a HR-nek. Ám azok a jelentkezők tűnnek ki, akik utána néznek, kik a döntéshozók. Akik kinyomozzák, név szerint kik döntenek majd a sorsukról, és nekik címzik a levelüket. 

A HR igazgató szerint, ez egy pillanat alatt megmutatja, hogy nagyon komolyak a jelentkező szándékai, akkor is, ha néha pár perc alatt megvan a név. Ez az apró trükk azonnal az esélyesek közé repít!

via