Még ha a főzéssel nem is vagytok (egyelőre) a legjobb barik, ezt a salátareceptet akkor is érdemes kipróbálnod, mert semmi nagy trükköt nem kell hozzá tudnod. Ha volt már kezedben kés, akkor minden bizonnyal menni fog.

Egy gyümölcssalátáról van szó, Healthy Girl Kitchen osztotta meg a TikTokon, és alapvetően abból áll, hogy 5-6 féle gyümölcsöt összevágsz és beteszed egy tálba. Eddig nincs semmi különbség egy sima gyümölcssalátához képest, de van három titka, és ezek olyan érdekesek, hogy már 6 millióan nézték meg az egyszerű, de nagyszerű receptvideót a TikTokon.

1. Apróra!

Próbáld minél kisebb darabokra vágni a gyümölcsöt! Ha túl nagy darabokra vágod, az ízek nem érvényesülnek annyira jól. Ha nem vagy benne biztos, hogy mi számít kicsi daraboknak, nézd meg a videót a cikk alján!

2. Menta!

A második titok, hogy vegyél pár friss mentalevelet, vágd fel őket még kisebbre, mint a gyümölcsöt, és add hozzá a salátához. Ezzel friss, frissítő íze lesz a salinak.

3. Lime!

Csavard rá egy lime levét a salátára, a mentával együtt ez teszi igazán különlegessé ezt a gyümölcssalátát.

@healthygirlkitchen the best fruit salad you’ll ever have 🍓🍊🍌🥝🫐🍇 #fruit #healthyrecipes #homecook #fruitsalad ♬ Late Night Paris Jazz - French Jazz Cafe

A videón a recept a következő gyümölcsöket tartalmazza: eper, görögdinnye, narancs, mangó, kiwi, alma, áfonya, szőlő és pitaja. A receptben szerepel azonban, hogy bármilyen típusú gyümölcsöt lehet hozzá használni, sőt, érdemes kísérletezni a különböző kombinációkkal. Érdemes lehet tehát főleg így nyáron déligyümölcsök helyett elsősorban olyan gyümölcsöket használni, amik itthon, helyben megtermettek és most frissek, lédúsak és zamatosak: barackok, dinnyék, nyári körték-almák, ribizli, mmmmm!!!

Via