Azok az emberek, akiknek stabil lábakon áll az önbizalmuk, nem rejtegetnek hatalmas titkokat, pusztán ezt a pár dolgot tartják be. 

Tiszteletben tartják érzéseiket és szükségleteiket.

Akár tudatosan, akár öntudatlanul, sok ember számára a mindennapi életben a legfontosabb, hogy elvégezzék a kötelességeiket. Te is bekapsz egy aszpirint, ha fáj a fejed, és kávézol reggelente hogy felpörögj? Erről van szó. Ezzel azonban elnyomod magadban, hogy önmagad tudatára add, mire is van szükséged testileg és lelkileg. Néha lazíts, és hallgasd meg a saját igényeidet is. 

Tisztelet és bizalom

A magas önbizalommal rendelkező emberek saját magukhoz hasonlóan tisztelik a körülöttük lévőket. Ezen kívül szokásuk még a megbocsátás és a megértés is, és amikor tudnak, lehetőséget adnak azoknak, akik rászorulnak. Ha te is ilyen vagy, akkor állandóan azt érzed, hogy az által leszel jobb, hogy másokat is bevonsz az utadba. 

Reális elvárásaid és elképzeléseid vannak.

Minél többet várnak el az emberek maguktól és az életüktől, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy vesztesnek érzik magukat, hogy elégedetlenek, és állandó nyomás alatt vannak. A rendíthetetlen önbizalommal és önmaguk iránt laza hozzáállással rendelkező embereknek általában reális és meglehetősen szerény elképzeléseik vannak a jó életről. Nem várod el magadtól, hogy jobb legyél másoknál, vagy hogy több mindened legyen. Nem is érted. Miért kellene? 

via