Az utazásnak nem kell mindig hosszúnak lennie, még a rövid utak is csökkentik a stresszt, és hosszútávon boldogabbá tesznek.

Nyugodtabb élet

Az utazni vágyóknak nagyon különböző okaik vannak, miért indulnak útnak. Vannak, akik szeretik a természetet, és szeretnék felfedezni és élvezni a környezetüket utazás közben, különösen túrázás vagy sátrazás során.

Mások a nyüzsgő metropoliszokban érzik magukat leginkább otthon, és szeretnének új trendeket és izgalmas inspirációt megtapasztalni, bárhol is legyenek.

Megint mások szeretik a kultúrát, az embereket és a konyhát felfedezni a világ különböző helyein.

A legtöbb ember számára pedig természetesen a relaxáció is ott van a listán - sokan szeretnének egy kicsit lelassulni és elfelejteni a mindennapi gondokat.

Sok kicsit!

Mindegy, te melyiket preferálod, mert a végeredmény ugyanaz: csökkenti a stresszt, és elégedetebb leszel. Éppen ezért ajánlottabb évente többször, nem egyszer hosszútávon nyaralni. 

Egy amerikai kutatócsoportnak sikerült kimutatnia, hogy már a közelgő utazás lehetősége is csökkenti a stressz érzését a mindennapi életben. Egy német tanulmány pedig azt erősíti meg, hogy még a néhány napos rövid szünet is csökkentheti a stresszt.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a gyakran utazó emberek átlagosan elégedettebbek az életükkel , mint mások. Az utazás a párkapcsolatokra is pozitív hatással lehet. Erre lehet következtetni egy tanulmányból, amelyben az Egyesült Államokból származó párokat vizsgáltak. A sokat együtt utazó párok hatékonyabb kommunikációt, rugalmasságot és jobb hangulatot mutatnak a kapcsolatban.

Egy másik, amerikai tanulmány szerint azok az emberek, akik gyakran ismerkednek meg új kultúrákkal és helyekkel, valójában kreatívabbak és nyitottabbak, és új módszereket találnak a problémák megoldására. 

via