Ha úgy érzed, egy kicsit elvesztetted magadat az utóbbi időben, és az önbizalmad egyáltalán nincs a toppon, akkor fogadd meg ezeket a tippeket, hogy sokkal magabiztosabbá válhass a hétköznapokban.

Egy pillanat

Munka, pasik, barátnők, család, számlák, hobbi… Annyi minden van, amit bele kell sűríteni egy napba! Azonban hidd el, bármennyire is soknak tűnik a kötelességeid száma, ha szánsz egy kis időt a töltődésre, sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat. A munka és a magánélet, a kötelességek és a kikapcsolódás egyensúlya alapvető szükséglet ahhoz, hogy az önbizalmad is a lehető legstabilabb maradhasson. Ne érezd magad rosszul, ha csökkentened kell a kötelességeiden, akik tényleg szeretnek, megértik majd. A lényeg, hogy minden nap szánj magadra egy órát, ami csak arról szól, hogy töltődsz! Lehet ez egy forró fürdő, egy kemény edzés, egy olyan találkozó, amit már régen vársz, egy jóga, vagy egy színház. Döntsd el te, melyik nap pontosan mire van szükséged!

Számvetés

Minden este állj meg 5 percre, és tarts egy kis önvizsgálatot. Fontos, hogy kíméletlenül őszinte légy magaddal, ugyanakkor ne hibáztasd magadat, ha annyira nem pozitív az eredmény. Tedd fel magadnak a kérdést, mi mindent sikerült megcsinálnod ma? Ugyanakkor azt is gondold át, mi nem fért bele a napodba, vagy milyen kihívások állítottak meg. Azonban ezeket ne akadálynak tekintsd, hanem inkább örülj annak, hogy mennyi mindenben produktív voltál a napokban. Ha őszintén elszámolsz magaddal, és látod, hogy mire jutottál az adott napon, az nagy tanulság lesz majd, hogy tudd, mit kell tenned ahhoz, hogy visszanyerd az önbizalmadat, és mi okoz benned elégedetlenséget.

Vision board

Ahhoz, hogy produktív és elégedett legyél, pontosan tudnod kell, hogy merre tartasz, és mik a céljaid. Éppen ezért szánj egy kis időt arra, hogy felmérd, pontosan mire vágysz a lelked mélyén, és mit kell ahhoz tenned. Na de ne csupán arra gondolj, hogy 10 év múlva milyen kocsit szeretnél, vagy hogy milyen legyen álmaid férfija, persze ezeken is agyalhatsz, de ne hagyd ki a kis célokat sem! Ez lehet csupán annyi, hogy holnap tényleg kimosod a szennyest, vagy végre eggyel kevesebb kávét iszol meg minden nap. Ne spórold ki a kicsi sikerélményeket sem a napodból!

via