Egészséges önbizalomra mindenkinek szüksége van. Ezzel határozottabb lehetsz, sikeresebbé válhatsz a munkában és a magánéletben egyaránt. Ennek ellenére akadnak, akinek nagyon kevés van. Szerencsére ez a dolog fejleszthető, ezekkel a trükkökkel pedig sokkal magabiztosabbá válhatsz. 

Ne hasonlítsd magad másokhoz 

Könnyű belekerülni a negatív spirálba, főleg, ha állandóan másokhoz hasonlítod saját magad vagy a teljesítményed. Ez viszont egyáltalán nem segít növelni az önbizalmad, sőt! Sokkal rosszabbul fogod érezni magad, ha állandóan az Instán látott trendi csajokhoz hasonlítod a szettjeidet vagy épp a fizudat méred másokéhoz. 

A szakértők szerint az a legjobb, ha megpróbálod felismerni a saját értékeidet. Az élet nem egy verseny, éppen ezért nem szabad másokhoz hasonlítanod magadat. Azt vizsgáld mindig, hogy te mennyit fejlődtél, és mik azok a dolgok, amelyekben úgy érzed, hogy pozitív változást értél el

Nézz szembe a félelmeiddel 

A szakértők szerint sokkal magabiztosabbá válsz, ha képes vagy szembenézni a félelmeiddel. Láttál egy állást, amire nem mersz jelentkezni, esetleg elhívott valaki randizni, de félsz igent mondani? Az ilyen helyzetekben legyél bátrabb, utólag nagyon büszke leszel saját magadra. 

Érdemes apró lépésekkel haladni, és idővel sokkal bátrabbá válsz. Ezzel együtt megszűnik az állandó bizonytalanság, ami az életben is előbbre visz. 

Tűzz ki reális célokat 

Az emberek többségének vannak kitűzött céljai, ezek lehetnek aprók vagy egészen nagyok. Ám a szakértők szerint sokszor ezek a célok okozzák az önbizalomhiányt. A túlságosan nagy célok negatívan érinthetnek, hiszen azt érezheted, hogy sosem éred el őket. Éppen ezért tűzz ki kisebb célokat, melyeknek az elérése magabiztosabbá tesz. Ha például fogyni szeretnél, akkor ne az legyen a célod, hogy 2 hónap alatt lefogysz 10 kilót, hanem minden héten fogsz 1 kilót. Így minden hetet sikeresebben zársz majd! 


Via