Bármennyire is döbbenetes de létezik az ún. fekete körömszín-elmélet, aminek a lényege röviden, hogy ez a szín növeli az önbizalmat. Egy csinos manikűr persze mindenképpen csodás hatást kelt, de a szakértők azt állítják, az elegáns fekete körmöket nem csak azért imádják sokan, mert szépen mutatnak, hanem azért is, mert tuningolják az önbizalmat. 

Sötét, női energiák 

A dögös vörös körmökről szóló elméletet már bizonyára hallottad te is: a vörös, a piros és annak árnyalatai a csábítás színei, amit egyes feltételezések szerint azért viselnek a nők, hogy magukra irányítsák a férfiak figyelmét. A fekete körmökről szóló elmélet viszont eddig kevésbé volt ismert, most azonban hirtelen nagyon felkapott lett, ha pedig belegondolunk lehet is benne valami. Az teória szerint, ha egy nő feketére festeti a körmeit, akkor kvázi belehajol a sötétebb női energiákba, ami nem csak csábítóvá, de magabiztossá is teszi. 

Színelmélet 

Omar Sabré, a Maison de Sabré luxusbőráru-márka kreatív igazgatója szerint is van ennek értelme, hiszen a színeket az egyik legerősebb eszköznek tartják bizonyos érzések és érzelmek közvetítésére. Vagyis ez azt is jelenti, hogy bizonyos árnyalatok akár arra is képesek lehetnek, hogy befolyásolják az érzelmeinket, a lelkiállapotunkat.

Míg a vöröset gyakran a szenvedéllyel, szerelemmel és romantikával hozzák összefüggésbe, addig a színelmélet szerint a fekete a hatalomhoz, az eleganciához, a titokzatossághoz és a kifinomultsághoz kapcsolódik. A fekete körömelmélet kapcsán egyébként többen is megszólaltak a TikTokon, volt olyan felhasználó, aki egyenesen azt állította, a fekete körmök miatt sokkal produktívabbnak érzi magát. 

Jöjjön a fekete 

Szóval, ha szeretnéd 2024-et egy kis önbizalomtuninggal indítani, akkor irány a manikűrös és voksolj a fekete mellett. Egyébként ez a szín az utóbbi években nem volt túl népszerű, legalábbis a pasztell árnyalatok uralma alatt eléggé háttérbe szorult, de itt az ideje egy kis lázadásnak, nem? 

(via)