Valld be, neked is volt már olyan, hogy a zuhany alatt kapott el a sürgető pisilés... De tudtad, hogy hosszútávon elég káros lehet, ha a zuhany alatt végzed el a dolgot? Mondjuk is! 

A TikTokon osztotta meg a hasznos videót egy orvos arról, hogy miért nem jó ötlet nőként a zuhany alatt pisilni.  

Ez az oka

Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, a fizikoterápia doktora szerint az agyunk egy idő után a pisilést a folyó víz hangjával fogja társítani. Tehát ha túl gyakran pisilsz a  zuhany  alatt, akkor a csobogó hang a vizeletürítéssel társulhat, és ez később rajtad is kifoghat (ki szeretne mosogatás közben a sürgető pisiléssel küzdeni?). A doktornő a Pavlov kutyájával kapcsolat kísérletet hozta fel példának. 

Minden alkalommal csengetett, amikor ételt tett ki a kutyáknak, így végül a kutya elkezdi társítani a csengőt az étellel, és elkezd nyáladzani, még akkor is, ha nincs ott az étel

– meséli a videóban.

@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

Ha a zuhany alatt pisilsz, akkor az agyadban asszociációt hozol létre a folyó víz hangja és a pisilési kényszer között

– mondta, hozzátéve: ez vizelettartási problémákhoz vezethet, amikor a zuhanyzáson kívül folyó vizet hallunk. 

A másik ok, amiért nem tanácsos zuhany alatt pisilni, a nők anatómiájával kapcsolatos. A szakértő szerint az állva pisilés nem teszi lehetővé, hogy a medencefenék megfelelően ellazuljon, ami azt jelentheti, hogy nem jön ki az össze vizelet, aminek távoznia kéne. 

Via