Az emberek 40%-a fél a repüléstől, éppen ezért nem meglepő, ha a melletted ülő éppen a legrosszabb rémálmát éli meg. 

Felszállás előtt

Hiába, hogy bizonyítottan a repülés a világ legbiztonságosabb közelekedési formája, mégis sokan rettegnek tőle. Amint a gép megmozdul, egy sor ijesztő hangot ad ki, ám ez a legtöbb esetben nem jelez problémát, éppen ellenkezőleg, a szabályos működést. 

Vannak, akik nem értik, miket mond a pilóta, amikor még fel sem szállt a gép. Ilyenkor általában arra kérik a személyzetet, hogy foglaljanak helyet a felszálláshoz, mert a kifutópálya további részén már nem biztonságos állni. 

 Mi több, még a szárnyaknak is lehet hangjuk, miközben a gép emelkedik, vagy kanyarodik. Ezen sem kell meglepődnöd, teljesen természetes. Hidd el, nem fog letörni vagy megrepedni!

A motorzaj

Mikor a repülőgép felszállt, gyakran hiába megy felfelé, érezhetsz egy kis merülést, mintha egy pillanatra zuhanna a gép. Ezt a jelenséget pedig hanghatás is kíséri, a felszállás közben megszokott zajokat a motorzaj hangja váltja. Hidd el, ez is teljesen rendben van! 

Ezután a motorok is másképp működnek, mert nem mehetnek teljes felszállóerővel pár percnél tovább, valamint így próbálják elviselhetővé tenni a környéken élők számára a járművek zaját - mivel ez már sokkal tompább és halkabb.

via