Egy-egy hosszabb repülőútra szinte mindenki kényelmes ruhadarabokban érkezik. Olyanokban, amelyek nem szorítanak, könnyű őket rétegezni, és akkor sem válnak kellemetlenné, ha esetleg 12 órát kell a gépen ülni. Van azonban egy ruhadarab, ami akár veszélyessé is válhat. 

Ezt a ruhadarabot nem szabad a repülőn viselned 

Ha repülsz, biztosan te is kényelmes pólót, felsőt és leggingset viselsz. A legtöbben a könnyű anyagból készült nadrágokat kedvelik, melyek biztosan nem szorítanak, és nem is túl melegek. Így akkor sem okoznak problémát, ha egy meleg helyen landolsz. De egy amerikai utazási szakértő most elárulta az igazat a népszerű ruhadarabról, és felfedte, miért olyan veszélyes. 

Tény, hogy a leggings az egyik legkényelmesebb ruhadarab, ami viselhetsz, de az anyaga miatt kifejezetten rossz választás. A nadrágok legtöbbször különféle szintetikus anyagokból készülnek. Egy esetleges tűz esetén szinte elsőként kap lángra az anyag, és ami még ijesztőbb, hogy nem ég le a bőrről, hanem a testhez tapad és úgy ég tovább. A leggings miatt az égési sérülések súlyosabbak lehetnek, ezért nem javasolják senkinek a viselését. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a könnyű anyagú ruhák sokkal könnyebben lángra kapnak, a szintetikus anyagok pedig komoly veszélyeket jelentenek. A műanyag égése durvább égési sérüléseket okozhat, hiszen ezek beleéghetnek a bőrbe. Az utazási szakértő azt is elmondta, hogy felszállás és leszállás során fontos, hogy minden utas viseljen cipőt


Via