Te is odáig vagy a kávéért, a különlegességeket pedig kimondottan imádod? Akkor ez a rózsaszín kávé fixen pikk-pakk a kedvenced lesz. 

A jellegzetes szín 

A pink latte alapja a növényi tej, leggyakrabban mandula, de kókusztejjel és zabtejjel is brutálisan finom. A rózsaszín árnyalat pedig a természetes színezéknek köszönhető, amit általában céklából nyernek ki. Ez az italkülönlegesség persze nagyon hamar az internet kedvencévé vált, egyfelől azért, mert tényleg mennyei az íze, másfelől pedig nyilván azért, mert vizuális értelemben tényleg iszonyat extra. Ezzel a kávéval tényleg nagyon menő Insta-fotókat lehet lőni. 😍😍

Alternatívák 

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ez a finomság könnyedén elkészíthető akár koffeinmentes kávéből, de matchából is. Így a kávé szerelmesei úgy is hódolhatnak a szenvedélyüknek, hogy plusz koffeint juttatnának a szervezetükbe. Az elkészítése is nagyon egyszerű, most megmutatjuk az alapreceptet. 

Hozzávalók 

  • 2 teáskanál agave szirup
  • 1 teáskanál céklapor
  • 1 adag eszpresszó (ez cserélhető koffeinmentes kávéra vagy matchára)
  • 300 ml növényi tej
  • 150 ml tejszínhab
  • egy kis céklapor a díszítéshez 

Elkészítés 

Keverd össze az agave szirupot és a ciklaport majd önstd a pohárba, amiből aztán fogyasztani szeretnéd. Ezután add hozzá az eszpresszót majd a tejet is. Alaposan keverd össze, hogy megkapja a szépséges rózsazsín színét. Ha ez kész, akkor tegyél rá egy kis tejszínhabot, amit még megszórhatsz díszítésként egy kevés céklaporral. 

(via)