A luxusszállodákban általános, hogy a szállodai dolgozóknak a vendégek mindenért borravalót adnak. Ennek ellenére vannak, akik nem szeretnének külön pénzt adni a dolgozóknak, ezt pedig a személyzet sem nézi jó szemmel

Így büntetik azokat a szállodai dolgozók, akik nem adnak borravalót

A dolgot egy 25 éves londiner árulta el, aki egy Las Vegasban található szállodában dolgozik. A férfi munkája a csomagok cipelése, ezért pedig mindig sok borravalót kap. Elárulta, hogy átlagosan a dolgozók egy műszakban 150-200 dollárt kapnak, ami soknak hangzik, de korábban ez az akár több ezer dollár is lehetett. Manapság már nem adnak az emberek olyan sok borravalót. 

A férfi elárulta, hogy vannak, akik szeretnék a saját csomagjaikat cipelni, és olyanok is akadnak, akik elvárják, hogy felvigyék a bőröndöket, de nem adnak borravalót. Elárulta, hogy ennek vannak szintjei, de valóban másképp bánnak azokkal a vendégekkel, akik nem adnak pénzt a személyzetnek. Az esetek többségében elmondják egymásnak a dolgot, hogy mindenki tudjon róla

Erre azért van szükség, hogy többiek tudják, hogy az adott vendég elvárja a megkülönböztett figyelmet, de nem szeretne érte fizetni.

Ha segítünk egy vendégnek, akiről tudjuk, hogy nem [fog] adni nekünk semmit, akkor bizonyosan csökkenni fog az erőfeszítés és a lelkesedés, de mi csak emberek vagyunk.

Megosztott egy történetet, ami korábban történt a munkahelyén. Az egyik vendég, aki korábban nem adott borravalót sietett, és kérte a londinerek, hogy a csomagjait minél hamarabb vigyék le, és siessenek. Mivel tudták, hogy nem fog pénzt adni, ezért nem foglalkoztak a kérdéssel, azoknak a vendégeknek teljesítették a különleges kívánságaikat, akik pénzzel jutalmazták a dolgot. Az említett ember csomagjait szándékosan lassan vitték le. 

Szándékosan osztják meg egymással azoknak a vendégeknek a szobaszámát, akik nem adnak borravalót. Az a céljuk, hogy mindenki tudjon róla, így ezekkel az emberekkel már kevésbé lesznek figyelmesek, és nem is igyekeznek teljesíteni a kéréseiket. 
 

Via