Tanulj egy kis önismeretet az alábbi klasszikus személyiségteszt segítségével! Nem kell hozzá más, csak egy toll – illik rád az elemzés?

Hogyan tartod a tollat? Személyiségteszt!

Oké, hogy manapság az ember a legtöbbször telefonon és billentyűzeten ír, de azért most kivételesen vegyél egy tollat a kezedbe, esetleg írj is le vele egy mondatot egy darab papírra! Figyeld meg, hogyan tartod a kezedben az íróeszközt, hogyan a legkényelmesebb, legtermészetesebb a számodra! Az alábbi négy ábra közül válaszd ki, hogy melyikhez van a legközelebb a kéztartásod!

Kép: jagranjosh.com

Válaszd ki, hogy melyik betűjelű ábra mutatja a legpontosabban azt, hogy te hogyan fogod a tollat, és olvasd el alább a kiértékelést! Illik rád az elemzés?

A

Ha a tollat a hüvelyk- és mutatóujjad ujjbegye között tartod, és a középső ujjad oldalával támasztod meg, ez azt jelenti, hogy egy kíváncsi, tudásra éhes, de független személyiség vagy. A saját tempódban szereted végezni a dolgokat, felfedezni az újdonságokat, elmenni azokba az irányokba, amik vonzanak. Idegenek számára nem könnyen feded fel az érzelmeidet, főleg az jellemző, hogy nem mutatod ki a fájdalmat. Akit azonban közel engedsz magadhoz, azokkal mindig őszinte és rendkívül lojális barát tudsz lenni. 

B

Ha a toll szára a hüvelykujjad tövénél támaszkodik a kezedhez, ez arra utal, hogy egy elszánt és ambíciózus személyiség lehetsz. Amit szeretnél, azért a végsőkig megküzdesz, nem fogadod el a számodra értelmetlen korlátozásokat. Az érzéseid és vágyaid messze el tudnak vinni, igaz, nem feltétlenül mindig olyan irányba, amit utólag is helyesnek értékelsz. Előfordul veled, hogy túl sokat stesszelsz vagy túlgondolsz valamit, de a sikerekből és a pozitív élményekből viszont rengeteget tudsz meríteni.

C

Ha a tollat a hüvelyk, mutató- és középső ujjad ujjbegyeivel támasztod meg, ez azt jelenti, hogy az életet és annak szép dolgait nagyra értékelő, társasági lény vagy. Talán ez a leggyakoribb tolltartási mód egyébként, ami arra is utal, hogy szeretsz minél előbb túllendi a negatív dolgokon, letenni a terheket, hogy a pozitív dolgokra fókuszálhass és élvezhesd a szabadságod. Szeretsz emberek között lenni, és a többiek is igencsak kedvelik a társaságodat.

D

Ha a tollat a hüvelykujjad hegyével támasztod meg, ez annak a jele lehet, hogy a személyiségednek két oldala van. Egyrészt tudsz nagyon kritikus lenni az emberekkel, de más alkalmakkor viszont kedves és nagyvonalú vagy. Nagyban függ a hangulatodtól az, hogy éppen hogyan viselkedsz, és mivel jó megfigyelő vagy, a legapróbb részlet is hatással lehet rád.

Via