A pszichológusok gyakran egy-egy személyiségteszt segítségével térképezik fel a hozzájuk fordulók rejtett tulajdonságait és titkos képességeit.

A tesztekhez többnyire különböző képeket használnak, ugyanis az ezek kapcsán kialakuló első benyomások nem szabályozhatóak, a személyiségből fakadó reflexek nem hazudnak.

Ha kíváncsi vagy, te mennyire vagy határozott, és milyen a viszonyod saját magaddal, görgess tovább!

Személyiségteszt az állatokkal

Mindenkinek megvannak a kedvenc állatai, növényei vagy éppen ételei. De most ne ezekre gondolj, hanem nézd meg az alábbi képet, amelyen 4 különböző állatot láthatsz. Válaszd ki azt, amelyikhez a leginkább kötődsz valamilyen szempont alapján. Fontos, hogy azt válaszd, amelyik elsőre megragadja a fantáziád. Ha megvan, nézd meg, hogy a választásod mit árul el rólad!

szemelyisegteszt-elle.hu
Forrás: jagranjosh.com

Oroszlán

Az a típus vagy, aki minden helyzetben átveszi az irányítást, legyen szó a nagybevásárlásról vagy a csoportvezetői pozícióról a munkahelyeden. Élvezed a kihívásokat, és azt is, hogy bármit könnyedén megvalósítasz, mert mindig elszánt vagy. Sokat segíthet a határozottság, de vigyázz, hogy közben ne tiporj el másokat!

Vidra

Szereted a változásokat, minden újdonságra nyitott vagy. Pozitív jövőképed van, de nem tervezgeted még a következő napot sem, mert a mának élsz. Szenvedélyesen csinálsz mindent, de csak akkor érzed jól magad, ha megtalálod az ideális közeged. Néha türelmetlen és szétszórt vagy, de imádod az embereket, így a magányos munkavégzés nem neked való.

Kutya

Hajlamos vagy mások érdekeit és igényeit előtérbe helyezni, még akkor is, ha ez nagy kellemetlenséget okoz neked. Szeretsz segíteni másoknak, és kifejezetten lojális vagy a barátságaidban és a munkahelyeden is. Kerülöd a konfliktusokat, mert nem szeretsz vitázni. Sok barátod van, mert szeretnek a társaságodban lenni, néha azonban kihasználhatnak. Néha magadra is gondolj!

Hód

Mindenről listát készítesz, imádod kielemezni az elért eredményeket, vagy feltérképezni, hogy mit lehetne hatékonyabban csinálni. A szervezettség és a megbízhatóság mindennél fontosabb számodra. Ezek a tulajdonságok sok esetben segítenek az életedben, de néha túl kritikus vagy magaddal és a környezeteddel szemben is. Legyél elnézőbb, hibázni emberi dolog!

via