Te gondolkodtál már azon, hogy a színes szívemojik milyen jelentéssel bírnak? Talán azt gondolhatnád, hogy a szívek jelentése nem számít, pedig a helyzet az, hogy nagyon sokat elárul rólad, melyik árnyalatot választod, használod előszeretettel. Gyere, fedezzük fel együtt a szívemojik jelentését! 

❤️

A klasszikus piros szívemoji a barátság, a feltétel nélküli szerelem, a szenvedély és a jó érzések szimbóluma. A szerelmednek megmutathatod vele, mennyire odavagy érte, de bátran küldheted a barátaidnak is, akik számára így egyértelmű lesz, feltétel nélkül szereted őket. Ha piros szívet dobsz valakinek, akkor az illető biztosan sokat jelent a számodra. 

🧡

A narancssárga szívemoji barátságot és törődést jelképezi. A narancssárgáról a legtöbbeknek az öröm, a boldogság, a kreativitás, a bátorítás és persze a napfény jut az eszébe. A narancs meleg szín, de nem olyan élénk, mint a piros, tehát, amikor narancssárga szívecskét küldesz valakinek, akkor abban nincs félreértés, azt üzened vele: mélyen szeretlek, mint egy barátot. 

💛

A citromsárga szívecskés hangulatjel azt jelenti, hogy nagyon értékeled annak az illetőnek a barátságát, akinek küldöd, továbbá azt is megmutatja, mennyire becsülöd is azt a valakit. A sárga élénk, üde szín, ami energiáva teli és optimizmust sugall. A sárga szívecskés emoji mindezeket jelképezi. 

💚

Hűha, a zöld szívecskének többféle jelentése is lehet. Utalhat féltékenységre, de a vegák is előszeretettel használják a közösségi médiában, továbbá az írek is alkalmazzák Szent Patrik napja környékén. Éppen ezért, ha zöld szívecskét akarsz használni, akkor mindenképpen vedd figyelembe, milyen kontextusban teszed azt, nehogy félreértések történjenek. Persze az simán lehet, hogy csak simán szereted az zöldet és ezért használod. 😉

💙

A kék szívemoji a bizalmat és a magabiztosságot jelképzei. Ha egy ilyen szívecskét kapsz valakitől, akkor az azt mutatja, az illető hisz benned. A kék továbbá stabilitásra, bölcsességre és hitre utalhat. Nem véletlen, hogy a tenger és az ég színe is kék, hiszen mindkettő annyira megnyugtató. Ha bátorítani szeretnéd valamelyik barátodat, akkor küldj neki bátran kék szívecskét, meg fogja köszönni. 

💜

A lila szívemoji a luxus és a csillogás iránti szeretet jelképzei. Ha előszeretettel használod például képek feltöltésénél a lila ikont, akkor te tutia nem vagy szégyenlős. A lila továbbá a fizikai vonzalmat is szimbolizálhatja, vagyis, ha privát üzenetben küldöd mondjuk egy pasinak, vagy ő neked, akkor az arra utalhat, hogy szexuálisan vonzódtok egymáshoz

🖤

A fekete hangulatjel a bánatot, sötét humort, rejtélyt, eleganciát, de lázadást is szimbolizálhat. Ha fekete szívecskét teszel közzé az oldaladon, akkor feltehetően szomorú vagy, lehetséges, hogy valami rossz dolog történt veled, és így próbálod a világ tudtára adni, hogy nem vagy éppen jó passzban. 

(via)