A tojásrántotta a világ egyik legegyszerűbb reggelije, nem véletlen, hogy annyian szeretik. Azonban igazán finomra elkészíteni, nem egyszerű feladat. Most azonban eláruljuk, mitől lesz elképesztően ízletes

Ettől lesz igazán finom a tojásrántotta

Gordon Ramsay, a Hell's Kitchen guruja árulta el a tökéletes tojásrántotta titkát. Szerinte a legtöbb ember rosszul készíti, ezért a reggeli nagyon száraz lesz. Ezért most megmutatjuk a titkát, amivel szerinte sokkal finomabb lesz az étel. 

A könnyű és selymes rántotta titka szerinte egyértelműen a crème fraîche. A francia alapanyag krémes, állagában hasonlít a tejfölhöz, de sok szempontból különbözik tőle. A zsírtartalma kb. 30 százalék. Hagyományosan tejszínből készítik, de nem annyira édeskés, mint a tejföl. 

Így készítsd el: 

  • Törj fel hat hideg tojást és tedd őket egy mély serpenyőbe. Adagolj hozzá 15 gramm vajat, majd kezd el melegíteni a tojásokat. 
  • A tojásokat és a vajat gumilapáttal folyamatosan kevergesd – ne habverővel –, ügyelve arra, hogy a serpenyő aljára nem tapadjon le a tojás. 
  • 30 másodperc elteltével vedd le a serpenyőt a tűzről, de folyamatosan kevergesd. Körülbelül 10 másodperc múlva tedd vissza – ismételd meg további három percig. 
  • Az utolsó percben enyhén fűszerezd a tojásokat. Az extra krémes állag érdekében keverj hozzá egy teáskanál crème fraîche-t. 

Via