Sajnos vannak olyan barátságok, amelyek nem érnek szép véget, és a helyett, hogy a felek elengednék egymást, inkább toxikussá válik a viszony. Most eláruljuk, melyik 3 kérdést kell feltenned és megválaszolnod magadnak, hogy kiderítsd, te is ebben a cipőben jársz-e.

Meghallja, amit mondasz?

Akárcsak a párkapcsolatokban, a barátságokban is nagy problémát tud okozni az, ha az egyik fél nem hallgatja meg a másikat. Ha úgy érzed, hiába mondasz bármit is a barátodnak, egyszerűen elzárkózik attól, az egyáltalán nem jó jel. Ha tanácsot adsz, nem foglalkozik vele, ha problémáidról beszélsz, vagy te kérsz segítséget, akkor nincs ott? Egyértelmű, hogy ez a kapcsolat nem áll stabil lábakon.

Milyen vele együtt lenni?

Egy találkozónak a barátoddal, vagy a barátnőddel remeknek kellene lennie. Úgy kellene érezned, hogy a lelkitársad meghallgatott, és azt kellene gondolnod, hogy ez a találka feltöltött, energiát adott. Ha te azonban úgy érzed, hogy inkább kivett belőled, mintsem hogy adott volna az életedhez, az szintén egy olyan jel lehet, ami arra utalhat, hogy toxikus a kapcsolatotok. 

Versenytársak vagytok?

A jó barátnők ott vannak egymásnak, és segítik egymást. Őszinte véleményt fogalmaznak meg, hogy ki milyen, kinek milyen hibája van, vagy miben jó. Ha úgy érzed, a barátnőd csak elszívja az energiádat, állandóan ócsárol, és még versenyezni is akar veled mindenben, akkor az egy erős jel lehet arra, hogy nem érdemes ezt a barátságot folytatnotok.

via