Ép ésszel lehetetlen felfogni, miért csalják meg a pasik a barátnőiket, főleg, ha kívánni sem kívánhatnának jobban. Mi most a pszichológia segítségét kértük, lássuk, a tudomány mit mond. 

A saját egójuk növelése miatt

A szomorú valóság az, hogy sokan csalnak azért, hogy megerősítsék a saját törékeny egójukat. Theresa E. DiDonato szociálpszichológus szerint egy végzett tanulmány kimutatta, hogy az emberek 57%-a emiatt csalta meg a párját. Mi több, a csalás segít ezeknek a bizonytalan embereknek abban, hogy elismertnek, méltónak, vágyottnak és megbecsültnek érezzék magukat.

Menekülés

A valóság elől való menekülés egy másik ok, amiért a pasik gyakran csalnak. Robert Weiss klinikai szexológus és pszichoterapeuta szerint a csalók legbelül elégedetlenek az életükkel.Ez a boldogtalanság arra készteti őket, hogy elgondolkodjanak azon, milyen lehetett volna az életük, ha más partnert választanak. 

Hatalom, kontroll és a dominancia izgalma

Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyesek azért csalnak, mert gondjaik vannak a hatalommal és az irányítással. Komoly kapcsolatban lenni azt jelenti számukra, hogy le kell modaniuk a döntés jogáról, pedig ez nem így van. Ők viszont úgy élik meg, hogy korlátozva vannak. Ám a megcsalás az ő döntésük, és úgy érzik, mások mellett szabadabbak lehetnek. 

via