Borzasztóan zavaró, amikor valaki annyira pozitív, hogy minden realitás nélkül létezik. Hidd el, ez is lehet toxikus, ha kontrollálatlan mértéket ölt, ami hosszútávon nagyon káros is. Lássuk, miket mondanak gyakran a toxikusan pozitív emberek, és honnan ismerheted fel őket.

Ne foglalkozz vele!

Amikor egy toxikusan pozitív embernek mondod el a problémáidat, általában az az első reakciója, hogy elmondja, ne foglalkozz vele. Persze, egyes esetekben jobb, ha elengeded a gondokat, de nem mindig jövedelmező, ha teljesen figyelmen kívül hagyod az életed nehezítő tényezőit. Ez igyanis további problémákat okozhat. Éppen ezért, nem szabad annyira alábecsülni a rosszat, mint amennyire ők teszik. Számításba kell venni a negatív dolgokat is, így lesz teljes a kép.

Lehetne rosszabb is!

A toxikusan pozitív emberek egyik kedvenc mondata, a lehetne rosszabb is. Ezt természetesen igaz, bizonyára mindenkinek az életében történnek olyan dolgok, amiknél sokkal rosszabb is létezik, de ő maga, ennek ellenére a világ legnagyobb problémájának állítja be a történteket. Ám ez nem azt jelenti, hogy a te problémád ne lenne fontos, és ne kellene kellő figyelmet szentelni annak, valamint a megoldás keresésének.

Nem járhatsz rosszul!

A toxikusan pozitív emberek, a legnagyobb bukásokat is megpróbálják sikernek beállítani. Persze, ezzel nincs olyan nagy gond, hiszen nem omolhatsz össze minden negatív dolog, és nehézség után. Ettől függetlenül, mindig kalkulálnod kell azzal, hogy a döntéseidnek, tetteidnek igenis lehet negatív eredménye, amit később megbánhatsz.

via