Nincs is annál rosszabb, mint amikor a romantikázás helyett azzal kell foglalkoznod, hogy megpróbáld enyhíteni a viszketést, amit szex után érzel. Ám a megoldáshoz fontos tudni a kiváltó okot, ebben segítünk most.

Gombás fertőzés

A gombás fertőzés lehet az egyik oka annak, hogy szex után viszketsz. Ez nagyon bosszantó, de szerencsére megoldható probléma! Nem érted, hogyan történhetett ez meg? A hüvelyben ugyanúgy élnek gombák és baktériumok is. Ha ezeknek az egyensúlya megbomlik, gombás fertőzés alakul ki. Ennek oka lehet, például a hüvely szappanos tisztítása, a hormonális változások, vagy az egyes gyógyszerek szedése. 

Ezen kívül fontos, hogy a hüvelyt ne szappannal mossuk, hanem egyszerűen csak vízzel. Viselj könnyű, kényelmes ruhadarabokat. Mellőzd a szűk leggingseket és a szűk harisnyákat. A hüvelynek tudnia kell lélegezni, főleg a most érkező meleg napokon. 

pH érték

Ha a hüvely pH-értéke megbomlik, az viszketést, a normálnál nagyobb mennyiségű fehér folyást, és égő érzést okozhat. A pH-értékét felboríthatja a hüvely túlzott mosása, a hormonális változások vagy az antibiotikumok használata is. Ha azt tapasztalod, hogy ez okozza a problémát, akkor keress fel egy gyógyszertárat, ma már sok készítménnyel megoldhatod a gondot. 

STD

Ne pánikolj be, de sajnos számításba kell venned, hogy ha óvszer nélkül szexelsz, akkor nemi betegségeket is találhatsz a kellemetlenségek hátterében. A chlamydia, szifilisz, vagy a herpesz esetében is alapvető a viszketés. Ne szégyellősködj, irány az orvos!

Szárazság

Gyakran idő előtt kiszárad a hüvelyed szex közben? Akár ez is okozhatja az égető, viszkető érzést. Használjatok síkosítót, mert az sokat segít abban, hogy semmiképpen ne legyen kellemetlen az együttlét, és ne lehess túl száraz az aktus alatt. 

via