A legtöbben pompás, hosszú, egészséges hajzuhatagról  álmodozunk, ám megnöveszteni sok-sok év kemény munkája lehet, gyakran pedig ez nem is olyan egyszerű. Azt fontos tudnod, hogy a haj havonta átlagosan egy centit növekszik, ám vannak olyan tényezők, amik visszafoghajták a növekedést. Most mutatunk neked 3 okot, amik miatt nem nő a hajad

 Károsító tényezők 

Talán is nem is gondolnád, de a mindennapos hajvaslás nagymértékben károsíthatja a hajat. Mindneképpen érdemes ún. pihentető napokat tartanod, amikor nem vasalod ki a hajad, ezzel sokat tehetsz annak érdekében, hogy egészséges maradjon. Ha mégis szükséges alkalmaznod a hajformázót, akkor mindenképpen használj hővédőt a hajadon és igyekezz ne túl magas hőfokon vasalni a tincseidet. Továbbá érdemes lehet gőzőlős hajvasalóra váltanod, ez ugyanis sokkal kíméletesebb, mint a hagyományos társai. 

Túl sokszor mosol hajat 

Bizony, igen! Ha túl sokszor mosod meg a hajad, akkor eltávolítod a természetes olajokat is a fejbőrődről, ennek következtében pedig a hajszálak nem jutnak majd elegendő hidratáláshoz. Mindez pedig végső soron azt erdményezheti, hogy nem fog növekedni a hajad, sőt akkár hullani is kezhet. A hajmásosok között teljen el minimum két-három nap, de ha ezt fel tudod toránzni 4-5-re az még ideálisabb lenne. 

Stressz és vitaminhány 

Nos, igen! A mindennapi stressz sajnos a testedre is hatással lehet. Ez több formában jelentkezhet, akár krónikus fáradság, vagy kiütések, de a hajhullás sem kizárt. Igyekezz mindennap relaxálni egy kicsit, valamint legyen egy jól bevált napi rutinod. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve szedned kell a zen bogyót, de ha a napjaid kiegyensúlyozottan telnek, azt a hajad is meghálálja. Továbbá törekedj arra, hogy megfelelően pótold a szükséges vitaminokat is, ugyanis ez is kulcsfontosságú tényező ahhoz, hogy csillogó, fényes és hosszú hajzuhatagod legyen. Fogyassz sok toját, halat, friss gyümölcsöt és zöldséget. Ezt a gondoskodást a tincseiden túl a bőrőd és az egész tested meghálálja majd. 

(via)