A tartós rúzs megtalálása nem mindig annyira könnyű feladat, ráadásul sokszor nem is a rúzzsal van a baj. Ahhoz, hogy az árnyalatok egész nap csodás színben pompázzanak az ajkainkon, fontos, hogy megfelelően elő is készítsük őket a színek felvitele előtt. Szóval a tökéletes rúzs megtalálása is nagyon fontos, de a kulcs, az igazi titok az ajkak előkészítésében rejlik. Íme néhány trükk, amiknek a bevetésével fixen nagyszerűen tart majd neked is a rúzsod. 

Használj Lip Primert 

Az ajakprimer a rúzs tökéletes alapja. Vigyél fel belőle egy kis mennyiséget az ajkakra, hagyd megkötni, majd jöhet a rúzs. Persze most joggal merülhet fel a kérdés, mi szükség van erre? Nos, a primer nem csak meghosszabbítja a rúzs élettartamát a szádon, de megakadályozza a színek fakulását is. 

 Az ajakceruza bevetése

Rúzsozás előtt érdemes végigmenni egy az ajakszínedhez közel álló ceruzával a szádon. Ez egy olyan alapot hoz létre, ami aztán rögzíti a rúzst, biztosítva, hogy egész nap szépen tartson. 

Vékony rétegben 

Csábító lehet a gondolat 1-2 vastagabb rétegben vidd fel a rúzst, abban a reményben, hogy így tartósabb lesz, pedig a valóságban a vékony réteg a nyerő. Abból is a több, legalább 2-3. Vigyél fel vékony rétegeket és hagyd mindegyiket megszáradni, mielőtt nekikezdenél a következőnek. Ez a technikai nem csak növeli a szín intenzitását, hanem tartósabbá, ellenállóba is teszi a rúzst a környezeti hatásokka szemben. 

Tényleg tartós legyen az a rúzs 

Persze az sem elhanyagolható tényező, hogy maga a termék is extra tartósságot ígérjen. A megfelelő rúzs kiválasztása során mindenképpen keresd azokat a termékeket, amiken szerepel a hosszantartó felirat, mert ezekben általában olyan összetevők találhatók meg, amiknek köszönhetően a rúzs a lehető legjobban tapad hozzá az ajkaidhoz. 

Az ajkak hámlasztása 

Rendszeresen radírozd le az ajkaid, hogy eltávolítsd a száraz vagy hámló bőrt. Egyszerű ajakradírt egyébként otthon is könnyen készíthetsz, cukor és méz keverékével. Ezt aztán csak finoman masszírozd az ajkadra, majd öblítsd le, meglátod az eljárás után a kedvenc rúzsod még csodásabban fest majd rajtad. 

(via)