Fiatalon még nem fordítunk kellő figyelmet a bőrünkre, pedig kellene!

Eszünkbe sem jut, hogy a sok-sok átmulatott éjszaka később sajnos nyomot hagy rajta. Persze, nem arról van szó, hogy felejtsük el a fergeteges bulikat, hiszen a kikapcsolódásra, az önfeledt szórakozásra szükség van. De ne feledkezzünk el a megfelelő és a rendszeres bőrápolásról, ami nagyon fontos, de sajnos nem mindig elég. Pásztor Gergő, a  Nottevit egyik tulajdonosa elárulja, mire érdemes még figyelni, ha sokáig meg szeretnénk őrizni bőrünk ragyogását, feszességét, fiatalos kinézetét.  

Mi az, ami befolyásolja a bőrünk szépségét?

A szem alatti karikák és ráncok elkerülésének az egyik titka a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. Ha nehezen alszunk el vagy csak forgolódunk éjjel és nem pihenjük ki magunkat, felgyorsulhat a bőr rugalmasságát és feszességét biztosító kollagén lebontása. A bőr sejtjei ugyanis éjjel a mély alvás szakaszaiban kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal. De ez csak is akkor történik meg, ha nyugodtan és pihentetően tudunk aludni. Ha a testünk nem jut elég alváshoz, védekezésül több kortizolt választ ki. Ez két szempontból is káros: elkezdi bontani a bőrben lévő kollagént, másrészt blokkolja is a kollagén termelést. Ez pedig egyenes út a karikás szemekhez, a szarkalábak, később pedig a ráncok kialakulásához. Ebben az időszakban kell támogatnunk leginkább a testünket, hogy megfelelően tudjon regenerálódni.

Nottevit kollagén kapszula

Miért kell pótolni a kollagént?

A bőr feszességéért a kollagén a felelős. 20 éves kor után viszont a testünk évente 1%-al kevesebb kollagént termel, ezáltal évről évre veszít a rugalmasságából. A kollagén vesztést a káros külső tényezők, az UV-sugárzás, az alkohol fogyasztása is felgyorsíthatják. És ugye, szó volt már arról is, hogy a nem megfelelő minőségű és mennyiségű alvás is mennyire negatívan befolyásolja a kollagén termelést. A bőrünk szépségének érdekében ezért nagyon fontos a pótlása. Hiszen így tudjuk megőrizni fiatalos kinézetét. Kezdjük el minél hamarabb pótolni, mint tudjuk, a megelőzésnek nagyon fontos szerepe van.    

Mire érdemes figyelni a kollagén vásárlásakor?

Sokféle kollagén létezik, de egyáltalán nem mindegy, melyiket visszük be a szervezetünkbe. Bőrünk szépsége szempontjából a tengeri kollagén a leghatásosabb, de abból is a legjobb minőségűt érdemes választani. Nem szabad kompromisszumot kötni az olcsóbb, de rosszabb minőséggel, mert az bizony nem hozza meg a várt hatást.

Nottevit kollagén kapszula

Miért különleges a Nottevit Beauty Sleep Collagen Night Complex?

Ezzel a termékkel egy lépésben megoldhatjuk a bőr számára fontos két feladatot: segíti a minőségi alvást és kiváló minőségű tengeri kollagénnel tölti fel a bőrt. Fontos megjegyezni, hogy ez nem egy altató. Citromfű kivonattal segít a stressz oldásában és a könnyebb elalvásban. Ez egy természetes és kíméletes módja annak, hogy nyugodtan és jól tudjunk aludni. Mellette pedig gondoskodik a bőr regenerálásáról, hidratálásáról, szépségéről nem csak kollagénnel, hanem 10-féle egyéb szépségápolási nutrikozmetikummal is. A Nottevit Beauty Sleep Collagen Night Complex teljes körű megoldást nyújt mindenki számára. A még jobb alvásért és a még szebb bőrért érdemes a Nottevit Beauty Sleep kapszulával együtt használni.

A Nottevit Beauty Sleep Collagen Night Complex jótékony hatásai:

  • Citromfű kivonattal segíti az optimális ellazulást, a nyugodt, jó minőségű alvást. 
  • A termékben 1-es típusú kollagén van, mely a bőrben legnagyobb mennyiségben megtalálható kollagénfajta, ezáltal megfelelően gondoskodik a bőr feszességéről.
  • A franciaországi eredetű Naticol® tengeri kollagén mellett további 10 féle szépségápolási nutrikozmetikumot tartalmaz. Többek között A-, B2-, B3-vitaminokat, melyek hozzájárulnak a bőr normál állapotának megőrzéséhez. Cink és szelén tartalma pedig a haj és körmök normál állapotának fenntartását segítik.
  • C-vitamin tartalma hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez, és ezen keresztül a bőr normál állapotának és működésének fenntartásához.
  • A termékben található hialuronsav egyedi vízmegkötő és vízvisszatartó képessége gondoskodik a hidratált bőrről.
  • Már napi 2,5 grammos adag esetén is 12 hét használat után 16,5%-al** csökkenti a szem alatti ráncokat, javítja a bőrtónust és a bőr ragyogását. 

Nottevit kollagén kapszula

A Nottevitnek sok hatásos alvást segítő terméke van még, melyek az alvás mellett az éjszakai testsúlykontrollban, a szellemi teljesítmény megőrzésében vagy éppen a másnapi pozitív hangulat elérésében segíthetnek neked.

Bővebb információkat  itt találhattok a termékekről!

**Duteil L et al., “Effect of low dose type I fish collagen peptides combined or not with silicon on skin aging signs in mature women,” Juniper Online Journal of  Case Studies.