Ugye te is már alig várod, hogy ellátogass kedvenc fodrászszalonodba szépülni, azonban olykor felmerülhetnek olyan kérdések, melyekben nem vagy biztos? Ideje, hogy egyszer s mindenkorra tisztába tegyük egy fodrász segítségével, hogy a  beavatkozás  előtt használ-e a hajmosás vagy épp ellenkezőleg. 

Hajmosás vágás előtt

Ha a hajadat szárazon vágját, mint például a  frufrut  vagy a rétegekbe rendezik, akkor érdemes frissen mosott hajjal érkezni a fodrászhoz. 

A zsírosabb hajszálak elnehezedhetnek, és másképp feküdnek a fejbőrre, mint tisztán. 

A gyakoribb az, mikor nedvesen nyúlnak a hajunkhoz. Ilyenkor természetesen nem kell megmosni a sörényünket, ugyanis ennek gyakorisága számos káros hatást eredményezhet.

Hajmosás festés előtt

Ha festés céljából keresed fel a fodrászt, akkor érkezz tiszta hajjal, ugyanis ebben az esetben a száraz, tiszta haj a nyerő, nem beszélve a megfelelő higiéniáról. Festés után pedig a hiedelemmekkel ellentétben bármikor megmoshatod a hajad, nem fog rögtön veszíteni a színéből.

Hajmosás hajformázás előtt

Legyen az esküvő, ballagás, szalagavató vagy buli, a  legtökéletesebben  szeretnél kinézni. Fontos, hogy a szalonba pár napos hajjal érkezz, hiszen azt a legkönnyebb formázni. 


via