Ha azt gondolod, hogy már mindent tudsz a hajmosásról, akkor tévedsz. Megtapasztaltad, hogy számodra melyik a legmegfelelőbb sampon és balzsam, azonban egy alapvető dolgot még tisztázni kelll, ugyanis nem mindegy, hogy milyen gyakran mosod a hajad.

A hajmosás alapszabálya

A szakértő szerint a hajmosást befolyásolja a haj hosszúsága, az életmód, valamint a haj típusa is. Minden ember  hajkoronája eltérő, azonban ha valaki az átlagnál többször tisztítja meg a loboncát, annak sosincs jó vége.

A túlzott mosás eltávolítja a természetes zsírréteget, kiszáríthatja a tincseket, melyek könnyen elvékonyodhatnak, és töredezetté válhatnak. 

Fontos kiemelni, hogy heti 2-3 alkalomnál többször ne moss hajat, mert az  károsíthatja  a sörényedet még akkor is, mikor úgy érzed, hogy helyesen cselekszel. 

Zsíros a hajam. Mit tegyek?

Abban az esetben, ha a zsírosabb hajúak táborát erősíted, akkor először mindenképp ellenőrizd a samponodat, ugyanis ezek is befolyásolhatják a faggyútermelést. Kerüld a szulfátokat, az alkoholt és a parabéneket tartalmazó készítményeket.

Helyette ajánlottak az olyan összetevők, mint a rozmaring, a teafaolaj és a borsmentaolaj, melyek szabályozzák a faggyútermelést, enyhítik a viszketést, és semlegesítik a pH-értéket.

via